Home » Cake en smoothiepannenkoekjes met DREAM haverdrank
cake

Cake en smoothiepannenkoekjes met DREAM haverdrank

Zelf heb ik gelukkig geen last van voedselallergieën, maar tegenwoordig zijn er veel mensen die geen koemelkeiwit, lactose of gluten kunnen verdragen. Hierdoor komen er gelukkig wel veel nieuwe producten op de markt die bijvoorbeeld gluten- of lactosevrij zijn. Zoals deze biologische 100% glutenvrije Dream haverdrank.

dream biologische haverdrank

DREAM haverdrank

Omdat ik zelf geen last heb van voedselallergieën, koop ik eigenlijk nooit zulke producten. Nu kreeg ik van DREAM® hun nieuwe biologische haver drank thuis gestuurd om te proberen. Naast het feit dat deze melk plantaardig en 100% glutenvrij is, zitten er nog meer pluspunten aan deze drank. Zo is het 100% biologisch, zijn er geen suikers aan toegevoegd, bevat het geen soja, werkt het cholesterol verlagend, bevat het vitamines & mineralen en het vertraagt de spijsvertering. Klinkt goed allemaal!

Proeven maar!

Als eerste heb ik het pak een dag in de koelkast gezet. De volgende dag heb ik er bij m’n lunch een glas van gedronken. Het heeft een zoete smaak, je proeft echt de haver. Best lekker als je er niet te veel van drinkt. Daarna heb ik er een cake en smoothiepannenkoekjes mee gebakken. Ik was positief verrast door deze DREAM haverdrank. Vond alle gerechtjes die er mee gemaakt heb heel lekker.

cake met DREAM haverdrank

Cake

 • 100 ml DREAM® haverdrank
 • 55 gr zachte boter
 • 125 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 200 gr suiker
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanille suiker

De over op 190°C voorverwarmen.

Doe de eieren in een beslag kom en deze tot luchtig schuim kloppen. Voeg dan de suiker en de vanille suiker toe. Daarna de boter en haver melk er door heen kloppen. Als laatste rustig de bloem en bakpoeder toevoegen.

Bakvorm in vetten en met bloem bestuiven. Beslag in de bakvorm 60 min. Op 190°C bakken.

Uiteindelijk is het een heerlijk zoete cake geworden. Wel wat zacht en plakkerig maar dat maakte de cake ook heel lekker.

smoothie pannenkoekjes met DREAM haverdrank

Lactosevrije smoothiepannenkoekjes

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 320 gr frambozen of blauwe bessen
 • 1 banaan (rijp & gepeld)
 • 170 ml DREAM haverdrank
 • 1 ei
 • 250 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 el schenkstroop

Doe de banaan, haverdrank, stroop, het ei, het zelfrijzend bakmeel en de helft van de frambozen in de blender en mix het tot een glad pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een kom en schep voorzichtig de andere helft van de frambozen er door heen.

Bak de pannenkoekjes in wat olie in een goede hete pan (met antiaanbaklaag) aan beide kanten extra knapperig bruin. Meteen uit de pan opeten is het lekkerste.

Voor deze blogpost heb ik producten opgestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 Comments

 1. Ziet er heel goed uit zeg! Ik heb bij dit soort producten altijd meteen het idee dat het minder lekker is, maar de tijden zijn veranderd en tegenwoordig zijn vegan en biologische producten echt wel goed te doen! Mooi artikel! xxx

 2. Dieneke van der Waal

  Dank je, Amina. Ik had dat idee ook altijd maar was echt positief verrast door dit product. Echt het proberen waard.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*