Voor een verjaardag maakte ik laatst de beroemde Britse banoffee pie. En hoewel de combi banaan, karamel, walnoot en slagroom vast vele harten sneller doen kloppen vond ik er niets aan. Veels te zoet. En te veel. En te machtig. Maar omdat ik de ergste niet ben, geef ik jullie […]
Zoet
Dulce de leche (caramel) maken!
Het blijft een wonderbaarlijk fenomeen hoe een simpel blikje gezoete gecondenseerde melk na een aantal uurtjes koken verandert in een blik vol likkebaardend lekkere dikke karamel. Nooit geprobeerd? Zeker doen. Al is het maar om het wonder te mogen aanschouwen! En dulce de leche – zoals deze karamelpasta officieel heet […]
Net echt (chocolade) ei met cheesecake en advocaat!
Het is weer maandag. Het begin van een korte week met een heerlijk lang Paasweekend in het vooruitzicht! Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik ben de afgelopen tijd al druk bezig geweest met de voorbereidingen van leuke recepten voor Pasen. Waaronder dit heerlijke ei met cheesecake en advocaat. […]
Paascakejes (worteltaart cupcakes)
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, worteltaart cupcakes met […]
Vier de lente met deze cheesecake strawberries!
Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]
Chocolat mint fudge
Het maken van fudge is een typisch voorbeeld van hoe je met kleine moeite snel een groots effect kunt bereiken. Ook kun je volop experimenteren met smaken en toevoegingen en zo je eigen speciale creaties maken. Ik ben al sinds ik klein was dol op After Eight. De combinatie chocolade […]