Home » Zoet » Pagina 32

Zoet

Chocolade havermoutrepen met dadels

Een gezond en lekker tussendoortje, vol met voedzame havermout en noten, en gezoet met dadels en honing. Deze chocolade havermoutrepen wil je! Havermoutreep Een havermoutreep is een smakelijke ontbijtreep of snack, ideaal om mee naar het werk te nemen. Maak ook eens deze heerlijke gezonde crackers van pitten en zaden als […]

Bloombites & Pansy shortbread cookies

Koken met bloemen, hoe leuk is dat? Bloemen smaken vaak zoet en zijn dus zowel decoratief als lekker. In de sla, op de taart of cupcake, in de soep. Niet alle bloemen zijn echter eetbaar, en de bloemen die je in de winkel koopt of in een plantsoen plukt zijn […]

Glas-in-lood-koekjes

In Heel Holland bakt zag ik voor het eerst deze zogenaamde ‘glas-in-lood’ techniek. Het leek me super om hiermee kerstkoekjes te maken. Het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt. En het ziet er fantastisch uit! Ik heb ook harten glas-in-lood-koekjes gebakken! Glas-in-lood-koekjes Wat heb je nodig: 55 gram poedersuiker 175 […]

Limoncello snowballs

Ik had een collega beloofd wat lekkers te maken als bedankje voor haar bijdrage aan een project. En aangezien ik nog wilde experimenteren met culi kerstcadeautjes maakte ik deze heerlijke limoncello snowballs. In een potje met label een leuk en ontzettend lekker kerstcadeautje! Truffels Deze limoncello snowballs zijn eigenlijk een […]

Drie seconden in je mond, drie weken op je heupen

Ieder pondje gaat door het mondje. Als iemand dat moet weten ben ik dat wel. Je zult mij nooit horen roepen dat ik al dik word van lucht. Dus blijft mijn leven altijd er een van keuzes maken en hopen dat op een dag de negatieve calorie toch echt een […]

Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder! Banketbakkersspijs De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een […]