Home » Drie seconden in je mond, drie weken op je heupen

Drie seconden in je mond, drie weken op je heupen

Ieder pondje gaat door het mondje. Als iemand dat moet weten ben ik dat wel. Je zult mij nooit horen roepen dat ik al dik word van lucht. Dus blijft mijn leven altijd er een van keuzes maken en hopen dat op een dag de negatieve calorie toch echt een keer wordt uitgevonden….


Wat ook helpt is kennis. Weten wat er eigenlijk in zo’n handje pepernoten zit (een handje kan toch geen kwaad?) helpt bij het kiezen. Hieronder een overzicht van lekkernijen waar je deze dagen niet omheen komt. Kijk en vergelijk, kies en geniet, nooit met mate!

Marsepein
Marsepein, 110 kcal per stukje (25 gram)

Banketstaaf
Amandelstaaf, 100 kcal per stukje (25 gram)
Chocolademunten
Chocomunten, 32 kcal per stuk
Taai taai
Taai taai, 33 kcal per stuk

 

Chocoladeletter
Chocoladeletter melk, 584 kcal per 100 gram, 146 per stukje (25 gram)
Kruidnootjes
kruidnootjes, 50 kcal per 10 stuks

4 Comments

  1. Sharon Alberts

    Goede tip zo'n lijstje met calorieën! Ik ga dus maar aan de taai taai deze dagen, dat is het minst slecht 🙂
    Heb nog even de borstplaatjes opgezocht. Helaas 328 calorieën per 100 gram

  2. Jammer he dat bijvoorbeeld in marsepeinen worteltjes dan ook niet minder calorieën zitten! En dan straks die heerlijke musketkransjes met kerst….

  3. Ik heb een studie voor gewichtsconsulente gedaan en ben een tijdje vestigingsmanager van een dieetkliniek geweest. Het is goed om bewust te zijn van dikmakende producten, maar calorieën tellen ben ik geen voorstander van. In avocado of amandelen zitten ook veel calorieën, maar zijn toch supergezond. Het gaat om de verhouding. Als je allen maar marsepein eet op een dag en verder niets, is dat natuurlijk niet gezond. Als je kunt doseren, dan kun je ook genieten als je iets lekkers zoals marsepein eet.

  4. Ik ben het helemaal met je eens Karen. Alleen weet ik uit ervaring dat het af en toe geen kwaad kan je te realiseren hoeveel je nu eigenlijk binnenkrijgt wanneer je gedachteloos een handje (of twee) pepernoten naar binnen werkt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*