Zoet

Zelf churros maken

Zelf churros maken

Zelf churros maken stond al een poos op het verlanglijstje van Bodhi! Hij kan geen churros kraam voorbij lopen zonder een portie te kopen. Heerlijke warme knapperige deegslierten met een flinke berg kaneelsuiker. Zouden we dat ook zelf kunnen maken? Echt een gerecht voor My happy kids! Het stond op […]

puddingbroodjes

Dé remedie tegen Blue monday: puddingbroodjes

Het is vandaag blue Monday. Een fenomeen dat we vroeger qua gevoelens wel kende maar toen nog geen naam had. Een wetenschappelijk bewezen formule waaruit is gebleken dat op de maandag van de laatste volle week van januari de meeste mensen zich treurig of neerslachtig voelen. Immers, de goede voornemens […]

Snickerkoekjes (foodblogswap)

Voor de foodblogswap van december mocht ik koken van de blog van Colours ’n Cooking. Maaike is nog maar 19 maar heeft al een blog vol met vegan recepten en hotspots. Nou is veganistisch eten niet echt mijn ding, maar toch heb ik met plezier rondgekeken tussen haar recepten. Mijn […]

Melted snowman chocolate bark

Melted snowman chocolate bark

Ik kwam deze chocolade van ‘gesmolten sneeuwpop’ tegen op Pinterest en wist direct: die moet ik maken! Ik verzamelde alle benodigdheden en ging op een mooie zondagmiddag aan de slag voor mijn eigen melted snowman chocolate bark Ik kocht de oogjes en wortelneuzen kant-en-klaar, bij de bakbenodigdheden in een Duitse […]

mini tulbandcake met cranberry en pistache

Mini tulbandcake met cranberry en pistache

Onlangs won ik via de Facebookpagina van Delicious Magazine een prachtige mini tulband vorm van Cake Boss. Toen ik ‘m uitpakte wist ik al direct wat ik er mee wilde bakken: mini tulbandcake met cranberry en pistache! En dan zo’n mooie druipende witte rand van chocoladeglazuur! Zo gezegd zo gedaan. […]

After Eight chocolade mousse

Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik […]

Speculaastruffels

Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij. Ik maakte deze truffels overigens met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. Vond ik wel weer genoeg naast al het ander […]

roomborstplaat

Zelf roomborstplaat maken

Al een aantal jaar op rij heb ik geprobeerd om zelf roomborstplaat te maken. En iedere keer opnieuw mislukte dat. Maar aangezien het één van mijn favoriete Sinterklaas traktaties is (wel die van de banketbakker hé, niet die goedkope uit de supermarkt) moest het me toch een keer gaan lukken. […]