Zoet

Snickerkoekjes (foodblogswap)

Voor de foodblogswap van december mocht ik koken van de blog van Colours ’n Cooking. Maaike is nog maar 19 maar heeft al een blog vol met vegan recepten en hotspots. Nou is veganistisch eten niet echt mijn ding, maar toch heb ik met plezier rondgekeken tussen haar recepten. Mijn […]

Melted snowman chocolate bark

Melted snowman chocolate bark

Ik kwam deze chocolade van ‘gesmolten sneeuwpop’ tegen op Pinterest en wist direct: die moet ik maken! Ik verzamelde alle benodigdheden en ging op een mooie zondagmiddag aan de slag voor mijn eigen melted snowman chocolate bark Ik kocht de oogjes en wortelneuzen kant-en-klaar, bij de bakbenodigdheden in een Duitse […]

mini tulbandcake met cranberry en pistache

Mini tulbandcake met cranberry en pistache

Onlangs won ik via de Facebookpagina van Delicious Magazine een prachtige mini tulband vorm van Cake Boss. Toen ik ‘m uitpakte wist ik al direct wat ik er mee wilde bakken: mini tulbandcake met cranberry en pistache! En dan zo’n mooie druipende witte rand van chocoladeglazuur! Zo gezegd zo gedaan. […]

After Eight chocolade mousse

Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik […]

Speculaastruffels

Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij. Ik maakte deze truffels overigens met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. Vond ik wel weer genoeg naast al het ander […]

roomborstplaat

Zelf roomborstplaat maken

Al een aantal jaar op rij heb ik geprobeerd om zelf roomborstplaat te maken. En iedere keer opnieuw mislukte dat. Maar aangezien het één van mijn favoriete Sinterklaas traktaties is (wel die van de banketbakker hé, niet die goedkope uit de supermarkt) moest het me toch een keer gaan lukken. […]

Salted caramel chocolade herfsttaart

Na een fruitige zomer is het nu tijd voor de meer herfstachtige smaken. Zoals bijvoorbeeld deze chocolade herfsttaart met chocolade, honing en noten. Ik gebruikte voor de taart mijn favoriete Tony Chocolonely karamel zeezout reep, maar je kunt ook gewone pure of melk chocolade gebruiken. Voor dit soort taarten gebruik […]

Zonder pakjes en zakjes: pannenkoekenmix

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]