Zoet

After Eight chocolade mousse

Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik […]

Speculaastruffels

Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij. Ik maakte deze truffels overigens met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. Vond ik wel weer genoeg naast al het ander […]

roomborstplaat

Zelf roomborstplaat maken

Al een aantal jaar op rij heb ik geprobeerd om zelf roomborstplaat te maken. En iedere keer opnieuw mislukte dat. Maar aangezien het één van mijn favoriete Sinterklaas traktaties is (wel die van de banketbakker hé, niet die goedkope uit de supermarkt) moest het me toch een keer gaan lukken. […]

Salted caramel chocolade herfsttaart

Na een fruitige zomer is het nu tijd voor de meer herfstachtige smaken. Zoals bijvoorbeeld deze chocolade herfsttaart met chocolade, honing en noten. Ik gebruikte voor de taart mijn favoriete Tony Chocolonely karamel zeezout reep, maar je kunt ook gewone pure of melk chocolade gebruiken. Voor dit soort taarten gebruik […]

Zonder pakjes en zakjes: pannenkoekenmix

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]

wiener sachertorte

Wiener Sachertorte

Vorig jaar zomer – tijdens mijn vakantie in Oostenrijk – plaatste ik een aantal typisch Oostenrijkse recepten zoals Wiener Schnitzel en  Kaiserschmarrn . Ik kwam er achter dat één van de beroemdste Oostenrijkse gerechten, de Wiener sachertorte, daar nog niet tussen stond. Bij deze dus het recept voor deze klassieke chocoladetaart! De […]

Appelroosjes

Ik had deze appelroosjes al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest, ik moest ze wel een keer gaan maken. Ik moet er wel alvast bij zeggen: qua smaak vond ik het niet zo heel veel. De appelschijfjes zijn heel dun en ik miste een volle appelsmaak. Maar wat zien […]

Zelf frambozenjam maken

Zo tegen het einde van de zomer zijn mijn favoriete bosvruchten op z’n lekkerst en goedkoopst. De markt ligt vol met goedkope rijpe bramen en frambozen! Ik ga dus zelf frambozenjam maken! Wil je geloven dat ik dat nog nooit eerder gedaan had? Ik kan je vast zeggen, het is […]

no bake cheesecake koffie & baileys

No bake cheesecake koffie & baileys

Ik experimenteer graag met allerlei lekkere taartjes, maar zoals ik al vaker heb gezegd: je moet het ook allemaal maar opeten. Gelukkig kreeg ik van mijn zusje voor mijn verjaardag kleine springvormen van 11 cm. doorsnede. Het perfecte formaat om deze no bake cheesecake koffie & baileys een keer uit […]

Kokos limoen cupcakes

Kokos limoen cupcakes

Ik kwam er achter dat er vrijwel geen cupcake recepten op mijn blog staan. Alleen één voor hartige cupcakes en een artikel met een basisrecept wat verder voornamelijk ingaat op de ‘bloederige’ decoratie (Halloween cupcakes). Hoogste tijd dus voor een lekker zoet cupcake recept: kokos limoen cupcakes. Ik ben fan […]