Zoet

American pancakes

American pancakes. Die had ik dus al heel lang op mijn ’to cook’ lijstje staan. Nou is dat lijstje nogal lang, dus soms heb ik een even duwtje nodig om ook daadwerkelijk achter het fornuis te kruipen. Het duwtje kwam deze maand in de vorm van de foodblogswap. Ik mocht koken […]

frambozen marshmallows

Frambozen marshmallows

Als ik iets al lang op mijn ‘to cook’ lijst heb staan dan zijn het wel deze frambozen marshmallows. Sinds ik de handgemaakte marshmallows van Mallows heb geproefd en het fantastische kookboek Atelier Confiserie in huis heb liggen ben ik al van plan om zelf een keer marshmallows te gaan […]

Pina colada taart aangesneden

Pina colada taart

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik! Op maandag jarig zijn is natuurlijk helemaal niks dus heb ik het gisteren al gevierd. En maakte ik een taart die al een poosje op mijn ‘to bake lijstje’ stond: de pina colada taart! Er […]

Cakerol met witte chocolade en frambozen

Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de heerlijke blog van Lianne: de-zoetekauw.nl Een pak van mijn hart, Lianne is net als ik dol op bakken, chocolade en koekjes! En ik wist ook al vrij snel wat ik wilde gaan bakken: de cakerol! Net als Lianne […]

American chocolat chip cookie

My happy kids: American chocolate chip cookies

Er gaat eigenlijk niets boven verse zelfgebakken koekjes. Die geur in je huis, die smaak van verse koekjes, het gemak waarmee je ze eigenlijk maakt. Bodhi en ik bakken regelmatig koekjes maar heb nog weinig recepten online gezet. We gaan het goedmaken met deze American chocolate chip cookies. Bodhi is dol […]

limoncello-ricotta taart

Limoncello-ricotta taart met amaretti bodem

Op een mooie Pinksterdag……maak je natuurlijk deze heerlijke limoncello-ricotta taart met een bodem van amarettikoekjes! Regen of zon, thuis of op visite, met zo’n taart kun je altijd aankomen! In het tijdschrift Delicious (maart 2016) kwam ik deze taart tegen en wist meteen: die moet ik maken! Ik ben dol […]

millionaires shortbread

Millionaires shortbread met karamel zeezout

Okay, ik heb al een recept voor Millionaires shortbread op mijn blog staan. En met dat recept is niet echt wat mis alleen….. het kan nog zo ontzettend veel beter! Ik maakte toen – als variatie – een ‘semi-gezonde’ bodem van havermout. Onzin natuurlijk, de shortbread waar deze lekkernij een […]

Lemon bars

Lemon bars (foodblogswap)

De tijd vliegt! Het is eindelijk lente (yes!) en eind van de maand dus tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Een grote groep foodbloggers krijgen iedere maand een blog toegewezen om van te koken. Een super leuke manier om andere blogs te leren kennen! Ik mocht deze maand koken van Kopje […]

kletskoppen

Kletskoppen bakken

Koekjes bakken is dankbaar werk. Het is niet moeilijk en het resultaat eigenlijk altijd goed. Zelfs het meest eenvoudige koekje smaakt fantastisch als je het zelfgebakken hebt. Kletskoppen zijn harde dunne knapperige koekjes die voor een groot deel uit suiker bestaan. De luxe variant bevatten amandelen, de goedkopere vaak (ongezouten) […]

Subway M&M's cookies

Subway M&M’s cookies

Jongeren lijken tegenwoordig echt een zwak te hebben voor alles wat van over de grote Atlantische Oceaan komt. Als het Amerikaans is, is het al snel goed. Ketens als Subway en Starbucks veroveren dan ook langzamerhand de Nederland markt. Die koffie van Starbucks, die vind ik dus echt niet lekker. […]