Zoet

Sneeuwbol cupcakes

Sneeuwbol cupcakes

Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo mooi! Maar toen bedacht ik me dat ik ook best een sneeuwbol zou kunnen maken van een halve plastic kerstbal. Zo gezegd zo gedaan! […]

Bramenkwarktaartjes

Op de markt wist ik alweer een poosje geleden twee doosjes met bramen voor 1 euro te scoren! Super rijp en om direct op te eten maar ik wist al meteen wat ik er mee wilden maken: bramenkwarktaartjes! Ik vind het zo ontzettend leuk om kleine taartjes te maken. Het […]

Kerst merengueschuim

Leuk om cadeau te doen aan de gastvrouw of -heer deze kerst. In een mooi transparant zakje of cadeaudoosje. Maar ook heerlijk om op tafel te zetten bij de koffie of thee. Kerst merengueschuim is helemaal niet moeilijk om te maken. En met wat kleurstof en (taart)decoratie maak je de […]

Stoofperenpavlova

Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in een prachtig toetje: stoofperenpavlova! Ik gebruikte dit keer een kant-en-klare pavlova bodem van AH. Dit soort producten zie je vaak rondom de feestdagen in het assortiment […]

Sinterklaas chocoladetaart

Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen, het avondje van Sinterklaas! En wat past daar nou beter bij dan zo’n heerlijke en mooie sinterklaas chocoladetaart met de zoete romige smaak van mascarpone en witte chocolade en een bodem van speculaas? Ik decoreerde de taart met kleine chocoladelettertjes van witte-, pure en […]

Mandarijnenmarmelade

Nu nu de Sinterklaastijd er weer aan komt leek het me wel leuk om een marmelade te maken van mandarijntjes. Mandarijntjes zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met december en Sinterklaas. Een gezonde traktatie tussen alle pepernoten en marsepein door. Naast heel erg lekker is een potje van deze mandarijnenmarmelade ook […]

Foodblogswap: gevulde speculaaskoeken

Voor de foodblogswap* van oktober mocht ik koken van de blog Mammatjevanalles waar mijn oog al snel viel op het recept voor gevulde koeken. Dat wilde ik al heel lang een keer maken! Maar omdat het over ruim een maand alweer Sinterklaas is besloot ik er gevulde speculaaskoeken van te maken Amandelspijs […]

Tartelletes met gezouten karamel

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen , als je tenminste één van de 2,5 miljoen kijkers bent van het tv-programma ‘Heel Holland bakt’: de tartelletes. Ik had al een poosje dit recept klaar staan en kreeg weer helemaal trek toen ik de heerlijkste taartjes voorbij zag komen! Tijd […]

Salame di cioccolato of Arretjescake

Een oer-Hollands recept of een Italiaanse klassieker? De Hollandse Arretjescake en de Italiaanse salame di cioccolato bevatten dezelfde ingrediënten en verschillen eigenlijk alleen van vorm. De arretjescake kreeg ik voor het eerst bij mijn schoonmoeder thuis. Een cake die je niet bakt, ik had er nog nooit van gehoord. Leuk […]

Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen

Wat zijn verse vijgen toch een prachtig mooie en lekkere vruchten. En met de bijna zwart-paarse kleur ook nog eens hele decoratieve herfstvrucht. En hoewel je tegenwoordig het hele jaar door verse vijgen kunt krijgen is het seizoen echt nu en zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij voorkeur […]