Home » Zoet » Pagina 10

Zoet

Roze rozentruffels

Dol ben ik op slagroomtruffels: om ze te eten en om zelf te maken. En dat is echt helemaal niet moeilijk. En nog leuker: heb je eenmaal door hoe dan kun je naar hartenlust variëren. Toen ik onlangs deze roze poedersuiker tegenkwam, bedacht ik meteen dit recept voor roze rozentruffels. […]

Zelf slagroomtruffels maken

Het is één van mijn favoriete snoeperijen: verse slagroomtruffels. En dan bedoel ik dus echt van die goede, met een romige slagroomvulling en heel veel cacao. Niet die je in de supermarkt koopt, bah! Zelf slagroomtruffels maken is en blijft het allerlekkerst! En het is een heel leuk kliederklusje, wat […]

Hét recept voor brookies – overheerlijke brownie cookies!

Toen ik deze Brookies voorbij zag komen op Pinterest wist ik: die moet ik maken! Brookies zijn een combi van brownies en cookies, dé favorieten van mijn zoon Bodhi. Versgebakken brookies overleven dan ook niet heel erg lang hier in huis…..Ik deel het recept voor brookies graag met jullie, dit […]

Zoete hartjes pizza

Zoete hartjes pizza

Mijn man en ik waren in juni alweer 26 jaar samen! Meestal gaan we dan Thais eten bij Rakang Thai of Phuket, maar dat hadden we in verband met onze drukke agenda’s even een weekje uitgesteld. Daarom maakte ik die avond als dessert deze zoete hartjes pizza. Want de liefde […]

ananasjam

Zelf ananasjam maken

Ik ben dol op zomerfruit! Watermeloen, meloen, perzik, ananas! Vooral van die laatste kan ik geen genoeg krijgen. Gewoon naturel, of in een heerlijke ananas-kokos shake. In de kipkerriesaus of overnight oates. Of op brood, met deze heerlijke ananasjam. Kinderlijk eenvoudig Tot een paar jaar geleden wist ik niet hoe […]

Voedsel drogen in de droogoven: fruitleer

Zelf fruitleer maken (lavashak)

Fruitleer is een eeuwenoud recept dat teruggaat naar het oude Perzische rijk (het huidige Iran) van voor de jaartelling. In het Perzisch werd fruitleer lavashak genoemd. Ook wordt wel de naam Persian fruit roll gebruikt. Zelf fruitleer maken is super leuk en lekker! Fruitleer Fruitleer maken was vroeger de ideale […]

Fris rabarbertaartje

Zomers en fris rabarbertaartje

Het is echt weer tijd voor rabarber. Rabarbercompote en rabarbercrumble, verder kwam mijn repertoire tot nu toe niet. Dit zomers en fris rabarbertaartje is een mooie aanvulling! Rabarbertaartje Rabarber is heel gezond en bevat weinig koolhydraten en calorieën. En het ligt nu volop in de winkels, dus tijd om ermee […]

lemon meringue fudge

Lemon meringue fudge

Het is één van mijn favoriete taarten: key lime pie, ofwel lemon meringue taart. Die combi van de friszure citroen met het zoete knapperige schuim is gewoon geniaal. Toen ik laatst een half blikje gecondenseerde melk over had (ik gebruikte de helft voor heerlijke en supereenvoudige kokosmakronen) dacht ik na […]

Zelf macarons maken

Zelf macarons maken…… Het stond al zoooooo lang op mijn to bake lijstje. En zelfs op mijn fifty before fifty lijst. Maar het kwam er gewoonweg niet van. Beetje faalangst misschien? Maar toen ik in Foodies magazine maart prachtige pastelkleurige macarons zag staan wist ik, nu ga ik het zelf […]