Zoet

Salame di cioccolato of Arretjescake

Een oer-Hollands recept of een Italiaanse klassieker? De Hollandse Arretjescake en de Italiaanse salame di cioccolato bevatten dezelfde ingrediënten en verschillen eigenlijk alleen van vorm. De arretjescake kreeg ik voor het eerst bij mijn schoonmoeder thuis. Een cake die je niet bakt, ik had er nog nooit van gehoord. Leuk […]

Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen

Wat zijn verse vijgen toch een prachtig mooie en lekkere vruchten. En met de bijna zwart-paarse kleur ook nog eens hele decoratieve herfstvrucht. En hoewel je tegenwoordig het hele jaar door verse vijgen kunt krijgen is het seizoen echt nu en zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij voorkeur […]

Lava cake (of moulleux au chocolat)

Een recept van mijn bucketlist van het derde kwartaal! Lava cake wordt hier in huis graag gegeten door zoon en man. Van de New York pizza that is……. Ik kon daarom niet achterblijven en wilde graag een lava cake bakken die natuurlijk vele malen lekkerder was dan die van de […]

Raffaello bonbons maken

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Iedere maand krijg je (via de Facebookgroep van foodbloggers) een blog toegewezen waarvan je een recept mag klaarmaken. Deze maand was het weer moeilijk kiezen uit al het lekkers dat ik tegenkwam op de blog van Ellouisa Cooking. Omdat ik dol ben op […]

Meringue schuim en meringue sandwich

Op het leuke blog van Laura’s bakery zag ik een techniek om meringue schuimpjes met gekleurde strepen te maken. Zo mooi! En hoewel het er best ingewikkeld uit zag zijn ze – als ik zo bescheiden mag zijn – perfect gelukt! Net als op het blog van Laura maakte ik […]

Key lime pie fudge

Ik heb al een paar keer eerder fudge gemaakt en dat was steeds bijzonder geslaagd! Dit keer zocht ik de uitdaging in key lime pie fudge, een fudge met kruimelbodem, gebaseerd op de beroemde Amerikaanse key lime pie. Eigenlijk zou ik nu vast moeten zeggen: MAAK DIT NIET! Het is […]

Foodblogswap: peanutbutter cups

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van het blog sharelovenotsecrets.nl. En daar stuitte ik meteen op een klein probleempje…..Want op dit blog van de prachtige Marleen is het allemaal fruitpulp, rauwe cacao en tarwegras wat de klok slaat. En dat is – op zijn zachtst gezegd – nou […]

Glas in lood hartenkoekjes voor moederdag

Afgelopen kerst probeerde ik voor het eerst glas-in-lood koekjes te bakken. Een ogenschijnlijk ingewikkelde techniek die uiteindelijk reuze mee bleek te vallen. Ik durf zelfs te zeggen dat het een redelijk kan-niet-mislukken recept is, wat er ook nog eens fantastisch uit ziet. Het leek me leuk om dit keer aan […]

Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!

Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van […]

Rocky road fudge met witte chocolade

Enthousiast geworden door de chocolade munt fudge die ik maakte waagde ik mij dit keer aan de rocky road fudge. Ik zag voor het eerst een ‘rocky road’ gerecht op mijn eerste vakantie in Amerika, alweer zo’n 20 jaar geleden. Bij de Burger King at ik toen rocky road pie, […]