Zoet

Net echt (chocolade) ei met cheesecake en advocaat!

Het is weer maandag. Het begin van een korte week met een heerlijk lang Paasweekend in het vooruitzicht! Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik ben de afgelopen tijd al druk bezig geweest met de voorbereidingen van leuke recepten voor Pasen. Waaronder dit heerlijke ei met cheesecake en advocaat. […]

Foodblogswap: Paascakejes

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, wortelcakejes met roomkaasglazuur. […]

Vier de lente met deze cheesecake strawberries!

Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]

Chocolat mint fudge

Het maken van fudge is een typisch voorbeeld van hoe je met kleine moeite snel een groots effect kunt bereiken. Ook kun je volop experimenteren met smaken en toevoegingen en zo je eigen speciale creaties maken. Ik ben al sinds ik klein was dol op After Eight. De combinatie chocolade […]

Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels

Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben we het vooral veel over eten, eten en nog eens eten! Iedere maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Je krijgt dan door welk blog aan […]

Bloombites & Pansy shortbread cookies

Koken met bloemen, hoe leuk is dat? Bloemen smaken vaak zoet en zijn dus zowel decoratief als lekker. In de sla, op de taart of cupcake, in de soep. Niet alle bloemen zijn echter eetbaar, en de bloemen die je in de winkel koopt of in een plantsoen plukt zijn […]

Glas-in-lood-koekjes

In Heel Holland bakt zag ik voor het eerst deze zogenaamde ‘glas-in-lood’ techniek. Het leek me super om hiermee kerstkoekjes te maken. Het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt. En het ziet er fantastisch uit!   Wat heb je nodig: 55 gram poedersuiker 175 gram bloem 115 gram boter […]

Limoncello snowballs

Ik had een collega beloofd wat lekkers te maken als bedankje voor haar bijdrage aan een project. En aangezien ik nog wilde experimenteren met culi kerstcadeautjes maakte ik deze heerlijke limoncello snowballs. In een potje met label een leuk en ontzettend lekker kerstcadeautje! Begin wel op tijd met maken, de […]

Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een stuk goedkoper, maar ook een stuk minder lekker! Dit banketbakkersspijs […]