Zoet

Lavender shortbread

Bij Marks & Spencers kocht ik een prachtig blik met lavendelkoekjes. In eerste instantie viel ik voor de vorm en kleur van het blik maar toen had ik de koekjes nog niet geproefd! Wat is dat ontzettend lekker. Die geur, die verfijnde smaak! Het blik was vrij prijzig (7.99) dus […]

After eight (dinner mints)

Na de bounties en de twix(taart) stond een ander snoepje hoog op mijn verlanglijst: After eight. Dit ietswat oubollige snoepje is al favoriet sinds ik een heel klein Anne-Marietje was. Wanneer we vroeger Sinterklaas vierden bij mijn opa en oma kregen alle kinderen marsepein, behalve ik: ik kreeg een doosje […]

worteltjestaart

Bakker heeft u ook worteltjestaart?

Eigenlijk kende ik de worteltjestaart alleen uit de bekende mop van het konijn dat bij de bakker kwam. Bakker heeft u ook worteltjestaart? Vies hé! Maar de laatste jaren lijkt de ‘carrot cake’ ook in Nederland een plaatsje te veroveren tussen de appel- en slagroomtaarten. Ik proefde er al een […]

‘Hollandse’ aardbeien

Vandaag is het 5 mei en vieren we Bevrijdingsdag. Een mooie gelegenheid om eens een keer ‘Hollandse’ aardbeien te maken. Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op Pinterest en ze stonden al een poosje op mijn to-cook lijst.   Het ‘recept’ is even simpel als smakelijk. Smelt een […]

Twix taart (Millionaires shortbread)

Mijn zoontje wordt vandaag 9 jaar dus maak ik (onder andere) zijn favoriete taart : millionaires shortbread. Door hem ook wel Twixtaart genoemd. En hé, een knapperige koekbodem, een dikke laag karamel afgedekt met chocola…dat is toch ook een Twix?! Dit keer maak ik een lekkere en ietspietsie gezondere variant. […]

Zelf bounties maken!

Zelf je eigen candybars maken, hoe cool is dat?! Voelde me een soort Willy Wonka toen ik gisteren mijn eerste eigen bounties maken ging. Het recept is eigenlijk heel simpel en je hebt maar drie ingrediënten nodig. En geloof me, ze zijn heerlijk. Proberen dus! Wel erg machtig, dus maak ze bij […]

Feest! Met blondie-brownies met frambozen!

Met ruim 200 bezoekers op mijn blog en 50 likes op Facebook sluit ik februari af met een zoete traktatie: blondie-brownies met frambozen. Wanneer je brownies bakt met witte in plaats van donkere chocolade heten ze dus blondies. Beetje vreemde naam. Maar de smaak is prima, al moet ik zeggen […]

Lemoncurd

Zaterdag maakte ik lemoncurd, een typisch Engels ‘smeersel’ wat vaak wordt geserveerd bij scones. Maar ook heerlijk smaakt in de yoghurt, op een broodje, cake, als vulling voor cupcakes etc.etc. Het recept is goed voor drie kleine weckpotjes. Het is maar een week of 2 tot 3 goed, omdat er geen […]

Citroen meringue taart

Het is weekend! En weinig afspraken, dus lekker veel tijd om in de keuken door te brengen. Dus lukte het me dit weekend om weer iets van mijn food bucketlist af te strepen: citroen meringue taart! En als we dan toch met citroenen bezig zijn maak ik ook lekker lemon curd. […]

Minion cupcakes

Er kan iets van mijn food bucketlist worden afgestreept! Dit weekend heb ik samen met Bodhi de minion cupcakes gemaakt. Twee dagen daarvoor liep ik in de supermarkt tegen een cupcakemachine van Princess aan. Het apparaat was afgeprijsd voor maar 9,99. En zag er echt schattig klein en roze uit! Je maakt hierin […]