Welkom!

Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Meer lezen?

Instagram

Ik was aanwezig bij de feestelijke opening van de Haagse vestiging van Pizza Beppe aan de mooie Dennenweg. Om voor één keer zelf een heuse authentieke Napolitaanse pizza 🍕 te bereiden. Pizza Beppe is niet voor niets erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. En dat proef je!
Ik maakte een pizza met truffel, venkelworst, parmiggiano, mozzarella en honing. En dat ging er zo steamy aan toe dat de lens ervan besloeg 🤪
Ga hier pizza eten, that’s amore ♥️
*uitgenodigd #pizzabeppe #pizzanapoletana #dennenweg #restaurant #review #waareetdenhaag #pizza #pizzeria #truffel
Ik was aanwezig bij de feestelijke opening van de Haagse vestiging van Pizza Beppe aan de mooie Dennenweg. Om voor één keer zelf een heuse authentieke Napolitaanse pizza 🍕 te bereiden. Pizza Beppe is niet voor niets erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. En dat proef je! Ik maakte een pizza met truffel, venkelworst, parmiggiano, mozzarella en honing. En dat ging er zo steamy aan toe dat de lens ervan besloeg 🤪 Ga hier pizza eten, that’s amore ♥️ *uitgenodigd #pizzabeppe #pizzanapoletana #dennenweg #restaurant #review #waareetdenhaag #pizza #pizzeria #truffel
2 dagen ago
View on Instagram |
1/9
Sinds 1985 is het Amerikaanse L’ANZA pionier op het gebied van professionele haarverzorging. De natuurlijke botanische extracten en krachtige actieve ingrediënten helpen mijn haar herstellen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie, druivenpitolie, olijfolie of groene thee. Want wat in mijn mond mag, mag ook in mijn haar! 
🥥 
Ik deed een online haarconsult en daaruit kwamen een aantal producten die mij helpen mijn natuurlijke krul optimaal te verzorgen. 
🫒 
De producten van @lanza_benelux hebben  UV-bescherming & hittebescherming, zijn vrij van parabenen & gluten, eco-friendly en dierproefvrij.
🍇 
De producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde salons én online via lanza.nl.
*gekregen #lanza #haarverzorging #lanzahealinghaircare #krullen #healingcurls
Sinds 1985 is het Amerikaanse L’ANZA pionier op het gebied van professionele haarverzorging. De natuurlijke botanische extracten en krachtige actieve ingrediënten helpen mijn haar herstellen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie, druivenpitolie, olijfolie of groene thee. Want wat in mijn mond mag, mag ook in mijn haar! 🥥 Ik deed een online haarconsult en daaruit kwamen een aantal producten die mij helpen mijn natuurlijke krul optimaal te verzorgen. 🫒 De producten van @lanza_benelux hebben UV-bescherming & hittebescherming, zijn vrij van parabenen & gluten, eco-friendly en dierproefvrij. 🍇 De producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde salons én online via lanza.nl. *gekregen #lanza #haarverzorging #lanzahealinghaircare #krullen #healingcurls
2 weken ago
View on Instagram |
2/9
Ik had mij er eigenlijk al lang bij neergelegd: mijn wenkbrauwen zijn niet mooi. Borstelig (mooi vol volgens Sasha) en met ogenschijnlijk weinig maar vooral hele lichte haartjes. @sashalashes.nl in Den Haag weet daar echter wel raad mee. Brow lamination is helemaal van nu en dé oplossing voor mij.
De eerste twee serums zijn om de haartjes zacht en flexibel te maken en om daarna in de juiste vorm te brengen. Nog even epileren, kleuren en een verzorgdend serum en ik kan minstens 6-8 weken genieten van mooie verzorgde wenkbrauwen. 
Via de link in de bio van Sashalashes kun je direct een afspraak inplannen. Er is momenteel een korting van 20% dus wacht niet te lang. 
📍Erasmusweg 4K (vlakbij station Moerwijk
*samenwerking #browlamination #sashalashes #wenkbrauwspecialist #wimperspecialist #denhaag #beauty #selfcare #eyebrows #wenkbrauwen #beautysalondenhaag
Ik had mij er eigenlijk al lang bij neergelegd: mijn wenkbrauwen zijn niet mooi. Borstelig (mooi vol volgens Sasha) en met ogenschijnlijk weinig maar vooral hele lichte haartjes. @sashalashes.nl in Den Haag weet daar echter wel raad mee. Brow lamination is helemaal van nu en dé oplossing voor mij. De eerste twee serums zijn om de haartjes zacht en flexibel te maken en om daarna in de juiste vorm te brengen. Nog even epileren, kleuren en een verzorgdend serum en ik kan minstens 6-8 weken genieten van mooie verzorgde wenkbrauwen. Via de link in de bio van Sashalashes kun je direct een afspraak inplannen. Er is momenteel een korting van 20% dus wacht niet te lang. 📍Erasmusweg 4K (vlakbij station Moerwijk *samenwerking #browlamination #sashalashes #wenkbrauwspecialist #wimperspecialist #denhaag #beauty #selfcare #eyebrows #wenkbrauwen #beautysalondenhaag
2 weken ago
View on Instagram |
3/9
Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse. Die ik wat bijzonderder maakte door er een laagje ruby chocolade op te doen met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas!

Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes):

250 gram frambozen
150 ml slagroom
50 gram suiker
2 blaadjes gelatine
50 gram ruby chocolade (@noototheek )
gevriesdroogde frambozen (@noototheek )

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. 
Pureer de frambozen met een staafmixer. 
Doe de puree met de suiker in een pam en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Verdeel met een lepel een laagje chocolade over de glaasjes mousse. Bestrooi met gevriesdroogde frambozen. Zet nog een keer een uur in de koelkast.
Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse. Die ik wat bijzonderder maakte door er een laagje ruby chocolade op te doen met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas! Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes): 250 gram frambozen 150 ml slagroom 50 gram suiker 2 blaadjes gelatine 50 gram ruby chocolade (@noototheek ) gevriesdroogde frambozen (@noototheek ) Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer. Doe de puree met de suiker in een pam en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast. Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Verdeel met een lepel een laagje chocolade over de glaasjes mousse. Bestrooi met gevriesdroogde frambozen. Zet nog een keer een uur in de koelkast.
3 weken ago
View on Instagram |
4/9
Ik was al eerder mega enthousiast over @chezfleur.thehague en na de verbouwing ben ik dat nog steeds! Of ben ik misschien nog wel lyrischer over de heerlijke gerechten van chef Manu. Mij maak je gelukkig met een tafel vol heerlijke mezze en tapas. Van de perfect gemarineerde olijven tot de makreel rilette, hier wil ik gewoon iedere zondagmiddag doorbrengen. Rennen dus, naar De Fred in Den Haag! En oh ja, het recept voor makreel rilette staat vandaag op mijn blog. 
* uitgenodigd #chezfleur #bistro #frederikhendriklaan #denhaag #restaurant #review #statenkwartier #waareetdenhaag #denhaagfoodie
Ik was al eerder mega enthousiast over @chezfleur.thehague en na de verbouwing ben ik dat nog steeds! Of ben ik misschien nog wel lyrischer over de heerlijke gerechten van chef Manu. Mij maak je gelukkig met een tafel vol heerlijke mezze en tapas. Van de perfect gemarineerde olijven tot de makreel rilette, hier wil ik gewoon iedere zondagmiddag doorbrengen. Rennen dus, naar De Fred in Den Haag! En oh ja, het recept voor makreel rilette staat vandaag op mijn blog. * uitgenodigd #chezfleur #bistro #frederikhendriklaan #denhaag #restaurant #review #statenkwartier #waareetdenhaag #denhaagfoodie
3 weken ago
View on Instagram |
5/9
De nieuwe Botanical Dressings van @remiafans zijn super veelzijdig en inspireren tot het maken van de lekkerste gerechten! Ik maakte voor de lunch deze heerlijke noodle salade met de mango, gember & kurkuma dressing. Geserveerd in een little gem slablad heb je zelfs geen borden of bestek nodig. Ideaal dus voor een zomerse picknick!

🥬 Wat heb je nodig (ca. 8 gevulde slablaadjes):

200 gram glasnoedels 🍜
100 gram garnalen 🍤 
1 mango 🥭 
1 avocado 🥑 
Handje edamame boontjes 🫘 
geroosterde kokosvlokken 🥥 
Botanical dressing mango, gember & kurkuma
1 little gem 🥬 

Kook de noodles 3 minuten en spoel af met koud water. Snijd de avocado en mango in blokjes. Ik stak bloemetjes uit de avocado en mango, wel zo vrolijk toch? Meng de garnalen, mango, avocado en edamame boontjes door de noodles en voeg dressing naar smaak toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer in little gem bladeren. Bestrooi met geroosterde kokosvlokken. 

Naast deze variant met mango, gember en kurkuma zijn er nog twee smaken:
🍋Citrus, limoenblad en maanzaad
🌺Framboos, hibiscus en tamarinde
Je vindt ze in het sauzenschap van jouw supermarkt. Welke ga jij proberen?
*gekregen #remia #botanicals #remiabotanicals #sladressing #noodlesalad #mango
De nieuwe Botanical Dressings van @remiafans zijn super veelzijdig en inspireren tot het maken van de lekkerste gerechten! Ik maakte voor de lunch deze heerlijke noodle salade met de mango, gember & kurkuma dressing. Geserveerd in een little gem slablad heb je zelfs geen borden of bestek nodig. Ideaal dus voor een zomerse picknick! 🥬 Wat heb je nodig (ca. 8 gevulde slablaadjes): 200 gram glasnoedels 🍜 100 gram garnalen 🍤 1 mango 🥭 1 avocado 🥑 Handje edamame boontjes 🫘 geroosterde kokosvlokken 🥥 Botanical dressing mango, gember & kurkuma 1 little gem 🥬 Kook de noodles 3 minuten en spoel af met koud water. Snijd de avocado en mango in blokjes. Ik stak bloemetjes uit de avocado en mango, wel zo vrolijk toch? Meng de garnalen, mango, avocado en edamame boontjes door de noodles en voeg dressing naar smaak toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer in little gem bladeren. Bestrooi met geroosterde kokosvlokken. Naast deze variant met mango, gember en kurkuma zijn er nog twee smaken: 🍋Citrus, limoenblad en maanzaad 🌺Framboos, hibiscus en tamarinde Je vindt ze in het sauzenschap van jouw supermarkt. Welke ga jij proberen? *gekregen #remia #botanicals #remiabotanicals #sladressing #noodlesalad #mango
4 weken ago
View on Instagram |
6/9
Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat! 
Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie met de heerlijke pasta van @sovegansofinenl 
Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Vergeet niet op te slaan want geloof me, dit wil je!

Voor 4 gebakjes:

3 eiwitten
75 gram suiker 
100 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten)
150  gram poedersuiker
1 eetlepel maizena
350 ml slagroom
Zakje klopfix
Zakje vanillesuiker
Pot pistachepasta

Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal 75 gram pistachenoten fijn en spatel dit met de poedersuiker en maizena door het eiwitschuim. 

Doe het schuim in een spuitzak met glad mondje en spuit 12 cirkels (6 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier. Bak in een oven op 160 graden in ca 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Doe in een spuitzak. Verkruimel 4 schuim cirkels en meng hier 25 gram grof gehakte pistachenoten door.
Leg 4 cirkels op een bord en smeer op iedere cirkel een dikke laag pistachepasta. Spuit hier een laagje slagroom op en bedek met een schuimcirkel (op z’n kop, platte kant boven). 
Strijk de zijkanten af met slagroom en wentel door de pistache-schuim kruimels. Eindig met een slagroom toef bovenop. Zet een uurtje in de koelkast. 
#pistache #pistacheschuimgebak #sovegansofine #pistachepasta #gebak #heelhollandbakt #hazelnootschuimgebak
Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat! Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie met de heerlijke pasta van @sovegansofinenl Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Vergeet niet op te slaan want geloof me, dit wil je! Voor 4 gebakjes: 3 eiwitten 75 gram suiker 100 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten) 150 gram poedersuiker 1 eetlepel maizena 350 ml slagroom Zakje klopfix Zakje vanillesuiker Pot pistachepasta Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal 75 gram pistachenoten fijn en spatel dit met de poedersuiker en maizena door het eiwitschuim. Doe het schuim in een spuitzak met glad mondje en spuit 12 cirkels (6 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier. Bak in een oven op 160 graden in ca 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Doe in een spuitzak. Verkruimel 4 schuim cirkels en meng hier 25 gram grof gehakte pistachenoten door. Leg 4 cirkels op een bord en smeer op iedere cirkel een dikke laag pistachepasta. Spuit hier een laagje slagroom op en bedek met een schuimcirkel (op z’n kop, platte kant boven). Strijk de zijkanten af met slagroom en wentel door de pistache-schuim kruimels. Eindig met een slagroom toef bovenop. Zet een uurtje in de koelkast. #pistache #pistacheschuimgebak #sovegansofine #pistachepasta #gebak #heelhollandbakt #hazelnootschuimgebak
4 weken ago
View on Instagram |
7/9
Sta jij ook altijd lang te twijfelen bij het schap met noodles en soep? Zoek niet verder! Want de Pho van @vifon_netherlands is namelijk écht next level lekker. Je maakt deze Vietnamese soep met authentieke smaak echt in een handomdraai. Ik voeg er zelf altijd nog wat extra groente aan toe, zoals lente-uitjes, taugé, radijs en natuurlijk crispy chili olie. 
Je koopt de noodles en soep van Vifon bij Jumbo, Spar, Coop, Vomar, Plus of Amazing Oriëntal. 
*samenwerking #vifon #vifoNDL #pho #vietnamese #soup #noodles #snelenlekker #smaakonthego
Sta jij ook altijd lang te twijfelen bij het schap met noodles en soep? Zoek niet verder! Want de Pho van @vifon_netherlands is namelijk écht next level lekker. Je maakt deze Vietnamese soep met authentieke smaak echt in een handomdraai. Ik voeg er zelf altijd nog wat extra groente aan toe, zoals lente-uitjes, taugé, radijs en natuurlijk crispy chili olie. Je koopt de noodles en soep van Vifon bij Jumbo, Spar, Coop, Vomar, Plus of Amazing Oriëntal. *samenwerking #vifon #vifoNDL #pho #vietnamese #soup #noodles #snelenlekker #smaakonthego
1 maand ago
View on Instagram |
8/9
Verwelkom je gasten met Pasen (of ieder ander feestelijk moment) met deze mimosa 2.0 cocktail. In de cava drijven eetbare balletjes van sinaasappelsap. Als dat niet feestelijk is? Hoe je dit maakt (en ook prima al eerder kunt voorbereiden) lees je op mijn blog ➡️link in bio en stories. 
#Mimosa #poppingmimosa #eetbareparels #sinaasappelsap #cocktail #cava #binnenstebuiten #pasen
Verwelkom je gasten met Pasen (of ieder ander feestelijk moment) met deze mimosa 2.0 cocktail. In de cava drijven eetbare balletjes van sinaasappelsap. Als dat niet feestelijk is? Hoe je dit maakt (en ook prima al eerder kunt voorbereiden) lees je op mijn blog ➡️link in bio en stories. #Mimosa #poppingmimosa #eetbareparels #sinaasappelsap #cocktail #cava #binnenstebuiten #pasen
1 maand ago
View on Instagram |
9/9

Nieuwste berichten

recepten met pistache
Basis

10 x recepten met pistache

2024 was – mede door de fameuze Dubai reep – wel het jaar van de pistache noot. Maar ook in allerlei andere zoete en hartige gerechten kwam dit heerlijke groene nootje voorbij. Ik ben al jaren fan en heb inmiddels al heel wat lekkere recepten met pistache op mijn blog […]

Noodle salade met garnalen en mango
Aziatische keuken

Noodle salade met garnalen en mango

Ik mocht kennis maken met de nieuwe Botanical Dressings van Remia. In ruil voor een recept op Instagram kreeg ik super leuk pakket opgestuurd. Ik had ook gelijk al een idee wat ik er mee wilde gaan maken! Deze heerlijke noodle salade met garnalen en mango is ideaal voor een […]

Labneh met pistache
Bijgerecht

Labneh met pistache (hartige hangop) en Turks brood

Labneh is feitelijk de hartige versie van de Hollandse hangop. Een lekkere dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, aangekleed met allerlei lekkernijen. Deze labneh met pistache is heerlijk om te dippen met (Turks) brood! Labneh Labneh is een gerecht uit de midden-oosterse keuken en wordt vooral veel gegeten in Libanon en […]

spreekwoorden en gezegdes over eten: bot
Basis

Basisingrediënt: boter

In de serie basisingrediënten een product dat vrijwel standaard in iedere Nederlandse koelkast zal liggen: boter. Het is in ieder geval één van mijn favoriete ingrediënten! Vandaag vertel ik je alles over het basisingrediënt boter. Boter Als ik het in mijn recepten heb over boter, bedoel ik eigenlijk standaard roomboter. […]

my happy life mei 2025
Persoonlijk

My happy life april 2025

Het is wel grappig: altijd als ik denk dat de afgelopen maand wel een rustige was, sta ik er toch weer iedere keer van te kijken wat ik dan allemaal wel niet gedaan heb. Never a dull moment met deze meid (okay vrouw). Dit was my happy life april 2025! […]