Home » Aziatische keuken » Pagina 7

Aziatische keuken

Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”. Singapore Food Fair In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de […]

Ikea foodchallenge: Indiase curry met kipballetjes

Misschien had je het al gezien op Facebook of Instagram: samen met een aantal andere ‘insiders’ en Uit Pauline’s keuken doe ik mee aan de Ikea Foodchallenge. De uitdaging? Een nieuw gerecht bedenken voor het restaurant van Ikea. De prijs? Naast eeuwige roem win je ook nog eens een droomkeuken […]

Smoor djawa

Sinds mijn zelfgemaakte rendang daging heb ik de smaak van Indonesische suddervlees helemaal te pakken. Het is namelijk zo ontzettend lekker!! Ik ben sowieso fan van suddervlees dus het volgende gerecht op mijn ‘to cook’ lijstje moest wel de smoor djawa worden. Van smoor djawa zijn – zoals bij alle […]

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Ik ben een echte fan van toetjes. Niets kan mij zo blij maken als een uitgebreide dessertkaart. En niets kan een goed etentje zo’n domper geven als een kaart waarop alleen een dame blanche of iets met vruchten uit blik is terug te vinden. Ik kijk dan ook vaak eerst op […]

Mango lassi

In India maakte ik kennis met het fenomeen lassi. Nee, niet de hond of de toverrijst. Maar een verfrissende zomerse drank met een basis van yoghurt. Lassi een een traditionele yoghurtdrank die in de Ayurvedische keuken van India wordt gedronken om de spijsvertering te bevorderen of als middel tegen maag- […]

Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van www.bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl Een blog boordevol heerlijke recepten van blogger Johanneke, die al heel wat jaren haar recepten online plaatst. Ik koos – dol als ik ben op de Thaise keuken – voor de Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip. Dat klinkt gewoon […]

Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een […]

Vadouvan curry met kip

Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest […]

Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewnoten

In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik eigenlijk alleen maar als ik uit eten ging. De soba noodles zijn deels gemaakt van boekweitmeel wat ze een aparte smaak geeft. En […]

massaman curry

Massaman Curry (Kaeng massaman)

Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]