Home » Aziatische keuken » Pagina 8

Aziatische keuken

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Ik ben een echte fan van toetjes. Niets kan mij zo blij maken als een uitgebreide dessertkaart. En niets kan een goed etentje zo’n domper geven als een kaart waarop alleen een dame blanche of iets met vruchten uit blik is terug te vinden. Ik kijk dan ook vaak eerst op […]

Mango lassi

In India maakte ik kennis met het fenomeen lassi. Nee, niet de hond of de toverrijst. Maar een verfrissende zomerse drank met een basis van yoghurt. Lassi een een traditionele yoghurtdrank die in de Ayurvedische keuken van India wordt gedronken om de spijsvertering te bevorderen of als middel tegen maag- […]

Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van www.bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl Een blog boordevol heerlijke recepten van blogger Johanneke, die al heel wat jaren haar recepten online plaatst. Ik koos – dol als ik ben op de Thaise keuken – voor de Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip. Dat klinkt gewoon […]

Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een […]

Vadouvan curry met kip

Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest […]

Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewnoten

In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik eigenlijk alleen maar als ik uit eten ging. De soba noodles zijn deels gemaakt van boekweitmeel wat ze een aparte smaak geeft. En […]

massaman curry

Massaman Curry (Kaeng massaman)

Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]

Indiase lamscurry (Gosht kari)

Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry. Bijgerechten bij de curry Deze […]

Saté van kipgehakt met sereh

Een lust voor het oog en de smaakpapillen: deze saté van kipgehakt met sereh. Het is best vullend, dus mijn combi met noodles bleek achteraf een beetje teveel van het goede. Serveer met lekkere knapperige sperzieboontjes en wat rijst of nasi. Saté lilit Deze vorm van saté wordt ook wel […]

Sushi salade

Ik ben dol op sushi. Maar als ik het alleen voor mezelf klaar moet maken (manlief is geen liefhebber) heb ik niet altijd zin om aan het rollen en bouwen te gaan. Vaak maak ik dan deze sushi salade. Een stuk minder werk maar wel dezelfde heerlijke smaken. En je […]