Home » Biggetjes in de modder taart

Biggetjes in de modder taart

Door gastblogger Dieneke van der Waal – Door de quarantaine kreeg ik eindelijk tijd om recepten te maken die ik al een tijd wilde maken. Zoals deze schattige biggetjes in de modder taart!

Quarantaine

Daar zaten we dan op opeens allemaal aan huis gekluisterd. Van het ene op andere moment veranderde ons leven. Zoveel mogelijk thuis werken, Kinderen konden niet naar school, binnen blijven en afstand houden. Een vreemde situatie die eigenlijk voor iedereen behoorlijke consequenties heeft. Opeens werd onze wereld veel kleiner, zijn we heel veel met ons gezin samen. Voor de meeste ging het werk, meestal op een andere manier, wel door. Voor andere, waaronder ook voor mij, stopte alles van het op andere moment. Waar ik eerst nog de illusie had dat misschien een maand of 2-3 zou gaan duren, werd het steeds duidelijker dat dit niet het geval is….en dat is een vreemde situatie. Zeker omdat ik met mijn cateringbedrijfje D E C O bites, waar ik drie jaar geleden mee begonnen ben, net een ontzettende drukke periode achter de rug had en volop nieuwe plannen zat. Ik ging dus van drukdrukdruk naar niets. Dus nadat ik eerst even bij moest komen van de verwarring die deze situatie met zich meebracht, ben ik gaan kijken hoe ik deze situatie voor mijzelf nog een soort van positieve draai kon geven.

biggetjes in de modder

Modder bad

Ondertussen was ik al wel wat recepten aan het maken die al een hele tijd wilde maken maar waar ik steeds geen tijd voor had. Eigenlijk bleken dit allemaal taarten te zijn. Dus waarom dan niet taarten maken op bestelling? Na een nachtje slapen ontstond het idee om een zusje  D E C O bites op te starten…. d e c o  p i e s

Als eerste opdracht kreeg een foto van biggetjes in een modder bad taart van een vriendin met de vraag of ik die voor haar kon maken. Echt zo schattig…..dus aan de slag. Een superleuke taart om te maken – zeker ook een taart om samen met de kinderen te maken – maar ook om cadeau te doen aan iemand.

biggetjes in de modder taart en nijlpaard

Nijlpaardjes in de modder taart

Ik heb zelf ook een nijlpaarden variant gemaakt. Het modderbad heb ik vervangen voor ‘water’ door witte chocola met blauwe kleurstof te gebruiken. Echt een leuk effect. Mocht je geen zin of tijd hebben om deze taart te maken kun je hem natuurlijk ook bestellen 😉

Biggetjes in de modder taart

Biggetjes in de modder taart

Wat heb je nodig:

Biscuitdeeg

 • 4 eieren
 • 120 gram suiker
 • Snufje zout
 • 120 gram bloem

Extra nodig: ronde bakvorm 18-20 cm, bakpapier

Bekleed de bodem van het bakvorm met bakpapier. Vet daarna de rand in en strooi er wat bloem op. Verwarm de oven voor op 180ºC. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop vervolgens de eiwitten luchtig, tot het stevig is. Voeg dan de eidooiers en de suiker toe, klopt dit er luchtig door. Klop daarna het zout en de bloem luchtig door het deeg. Doe dan het beslag in de bakvorm en bak deze voor ca. 30 min in het midden van de oven.

biggetjes in de modder taart

Biggetjes

 • Roze marsepein of fondant (1 pakje)

Kneed steeds een stukje marsepein of fondant goed soepel en boetseer dan steeds een onderdeel (zie foto). Wordt de fondant iets  te plakkerig strooi dan wat poedersuiker op je handen.

Chocolademousse

 • 200 gram chocola (puur & melk chocola kan beide of een mix hiervan)
 • 300 ml slagroom

Doe de slagroom in een pannetje en zet op een laag vuur. Blijven roeren tot het net niet kookt. Snij ondertussen de chocola in kleine stukjes. Als de slagroom bijna kookt haal je het van het vuur uit en roer in gedeeltes de blokjes chocola erdoor. Goed roeren tot je een gladde massa hebt. Laat het mengsel goed afkoelen. Roer het af en toe even door (duurt wel een poosje). Als het goed afgekoeld is even met de mixer opkloppen zodat het een stevige massa wordt.

Vulling en decoratie

 • blikje gecondenseerde melk
 • Bekertje slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • eetlepel basterdsuiker
 • half zakje klopfix
 • Kitkat reepjes
 • Lint

Ondertussen kun je biscuitbodem in drie gelijke plakken snijden. Tussen deze plakken kun je een vulling naar keuze smeren. Ik doe meestal een laagje karamel en een laagje slagroom. Hierdoor krijg je een hoge taart.

De karamel kun je heel makkelijk ‘zelf maken’ door een blikje gecondenseerde melk in een pan water – zorg ervoor dat het blikje constant volledig onder water staat – 2,5 uur te laten koken. De slagroom klop je luchtig met een zakje vanille suiker, een afgestreken lepel basterdsuiker en een half zakje klop-fix (dit om er voor te zorgen dat de slagroom stevig blijft).

Als je de taart mooi ‘opgestapeld’ hebt en de chocolade mousse stevig maar nog net vloeibaar is, smeer je taart rondom in met een dun laagje chocolade mousse. Dan plak je de kit-kat reepjes (per 2 aan elkaar) tegen de zijkant van de taart aan. Doe meteen daarna een strik om de taart om te zorgen dat kit-kat reepjes er niet vanaf vallen. Daarna verdeel je de rest van de chocolade mousse over de bovenkant van de taart en daar drapeer je de biggetjes in de chocolade mousse.

Laat de taart nog even een uurtje in de koelkast opstijven.

Ook handig:

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept voor biggetjes in de moddertaart op Pinterest:

Pinterest pin biggetjes in de modder taart

 

Pinterest pin nijlpaard in de modder taart

Summary
recipe image
Recipe Name
Biggetjes in de modder taart
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

4 Comments

 1. Hoi ik vind het een super leuk idee Heb je nog meer ideeën bior verschillende varianten?

 2. Sylvia Van den Berg

  Hoi, bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik wil deze taart maken maar dan met Shrek en Fiona in de modder. Zag het ook op internet maar kan daar geen recept voor vinden., Dus jouw taart is een goede basis. Hoe lang van te voren kan ik hem maken?

  Groetjes Sylvia

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*