Home » Cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes
cruffins met kaas

Cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes

Ik ben dol op kaas-uien broodjes van de bakker. Deze cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes zijn een heerlijke variant hierop. Het lichtzoete van de gekarameliseerde ui en het hartige van de kaas zijn een fantastische smaakcombinatie!

cruffins met kaas

Croissantdeeg op rol

Je kunt voor dit recept zo’n blikje van Danerol nemen (neem dan wel de XL versie) maar nog makkelijker is croissantdeeg op een rol! Gebruik je een blikje, dan moet je even de stippelnaden goed dichtdrukken. Croissantdeeg op rol is o.a. te koop van Tante Fanny. Hiermee maak je dus cruffins, een samenvoeging van croissant en muffin! De smaak te pakken? Maak dan ook eens de zoete cruffins met speculoos.

Gekarameliseerde sjalotjes

Natuurlijk kun je gewone ui gebruiken, of rode ui als je dat lekker vindt. En je kunt de uien ook alleen een beetje glazig bakken. Ben je een stuk sneller klaar. Maar als je de tijd hebt, dan is het echt heerlijk om sjalotjes of uien te karameliseren. Kost je een half uurtje, maar dan heb je wel wat!

Cruffins met kaas

Cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes

cruffins met kaas

Cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes

Een combinatie van een croissant en een muffin, heerlijk gevuld met kaas en gekarameliseerde sjalotjes
Afdrukken Pin
Gang: Brood
Keuken: Nederlands
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 4 sjalotjes
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel balsamicosiroop of honing
  • 150 gram geraspte kaas oud of belegen
  • 1 ei
  • dragon of peterselie optioneel

Aan de slag!

  • Snijd de sjalotjes in halve dunne ringen. Verhit de boter op middelhoog vuur en bak de sjalotjes ca. 30 minuten, roer regelmatig om. Het mag niet te hard gaan maar ook niet te langzaam, blijf vooral in de buurt. Doe er aan het einde van de baktijd de balsamico siroop of honing bij en bak nog even kort mee. Laat afkoelen.
    4 sjalotjes, 30 gram roomboter, 1 eetlepel balsamicosiroop of honing
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en bestrooi met de geraspte kaas (houd een beetje achter). Verdeel hier de gekarameliseerde sjalotjes over. Breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg vanaf de korte kant op. Snijd in zes stukken.
    1 rol croissantdeeg, 150 gram geraspte kaas
  • Vet een muffinvorm in en doe hier de rollen in. Klop het ei los en bestrijk de rollen met een bakkwastje. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in 20 minuten gaar in de oven.
    1 ei
  • Laat deels afkoelen en serveer lauwwarm of koud, eventueel bestrooid met wat verse peterselie of dragon.
    dragon of peterselie
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*