Home » Mini pitabroodjes bakken
Mini pitabroodjes

Mini pitabroodjes bakken

Tijdens de feestdagen liggen ze vaak in de winkel: mini pitabroodjes. Zodat je op de grillplaat of gourmet zelf kleine broodjes shoarma of gyros kunt maken. Superleuk en lekker. Omdat wij in de zomer vaak grillen op balkon en ze natuurlijk nergens te krijgen waren, ging ik zelf mini pitabroodjes bakken. Niet moeilijk, en 100x lekkerder!

Mini pitabroodjes

Mini pitabroodjes

Wij grillen in de zomer graag op het balkon, met onze grillplaat. Barbecueën mag niet, maar grillen dus wel. En zo kunnen we toch lekker buiten eten. Supergezellig, en ook fijn dat iedereen kan klaar maken wat hij/zij lekker vind. Ik veel vis, Peter veel vlees, en Bodhi veel van alles!

shoarma van oesterzwammen

Shoarma

Mini pitabroodjes met shoarma zijn een leuke aanvulling op de grillplaat of gourmet. En zoals het ook gaat met bijvoorbeeld naan brood: eenmaal zelfgemaakt wil je niet meer anders. Gelukkig is het ook niet moeilijk, het rijzen van het deeg neemt het meeste tijd in beslag. Erbij serveer ik mijn zelfgemaakte aioli, super duper lekker! Probeer ook eens deze vegetarische shoarmavariant met oesterzwammen!

Mini pitabroodjes

Mini pitabroodjes bakken

Wat heb je nodig (12 mini pitabroodjes)

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • Zakje droge gist (7 gram)
  • Zout
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 150 ml lauwwarm water
  • Extra bloem of te kneden

Doe de bloem met een snufje zout in de beslagkom. Roer de gist door het lauwwarme water. Voeg toe aan de bloem. Voeg ook de olijfolie toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een mooi soepel deeg in ca. 10 minuten. Doe het deeg in een ingevette kom (of vet de kom waarin je het deeg gekneed hebt in). Bekleed met een theedoek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (230, of zoals bij mij 250 graden). Verdeel het deeg in twaalf stukjes. Draai hier – met behulp van wat extra bloem –  bolletjes van en druk ze uit tot platte rondjes. Leg ze op de hete bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten gaar. Laat iets afkoelen en serveer!

Ook handig!

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept voor mini pitabroodjes op Pinterest:

Pinterest pin mini pitabroodjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini pitabroodjes bakken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*