Home » Focaccia rozemarijn zeezout (en focaccia art!)
focaccia rozemarijn zeezout

Focaccia rozemarijn zeezout (en focaccia art!)

Wij vinden het vaak lekker om brood te eten bij de warme maaltijd. Naan bij de curry, of stokbrood bij de barbecue of kaasfondue. En een lekkere ciabatta of foccacia bij de pasta. In de zomer eten we graag pastasalade en daar smaakt zo’n focaccia rozemarijn zeezout perfect bij!

focaccia rozemarijn zeezout

Standmixer

Het is best handig om een standmixer te hebben, die neemt het – best wel zware – kneedwerk graag van je over. Voor een goed en soepel deeg is een kwartier kneden echt wel nodig. Een goede work-out wanneer je het deeg met de hand kneedt! Op zoek naar meer lekkere brood recepten?

Ik gebruikte alleen wat verse rozemarijn en grof zeezout om de focaccia mee te beleggen. Maar je zou ook tomaatjes (al dan niet zongedroogd) of olijven kunnen gebruiken.

focaccia art

Focaccia art

Op instagram onstond opeens de trend van focaccia art. Ofwel de focaccia beleggen met kruiden en groente als ware het een schilderij. Daar moest ik natuurlijk ook een bijdrage aanleveren, met onderstaand resultaat!

focaccia rozemarijn zeezout

Focaccia rozemarijn zeezout

focaccia rozemarijn zeezout

Focaccia rozemarijn zeezout

Heerlijk luchtig Italiaans brood, perfect om pastasaus te dippen!
Print Pin
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Servings: 1 brood

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 4 gram gist
  • 100 ml water lauwwarm
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om in te vetten
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel grof zeezout of flakes
  • 1 takje verse rozemarijn

Aan de slag!

  • Doe de bloem, gist, water, 1 eetlepel olijfolie en zout (niet het grove zeezout)  in de kom van een standmixer en kneed in ca. 15 minuten tot een soepel deeg.
    150 gram bloem, 4 gram gist, 100 ml water, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel zout
  • Haal het deeg uit de kom, vet deze in me een beetje olijfolie en leg het deeg terug. Bedek met een theedoek en laat op een warme plek 1 uurtje rijzen.
  • Vet een ovenschaal of bakvorm van ca 15 x 25 cm in. Doe hier het deeg in en druk de lucht eruit. Dek weer af met de theedoek en laat nog een keer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris het takje rozemarijn en hak fijn.
    1 takje verse rozemarijn
  • Duw met je vingers gaten in het deeg. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en het zeezout.
    1 theelepel grof zeezout of flakes
  • Bak de focaccia in de oven in 20 minuten gaar.
Delen op Facebook

Ook handig:

Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula
Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula
Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula

Bewaar het recept voor focaccia op Pinterest:

Pinterest pin focaccia

 

Pinterest pin focaccia art

Summary
recipe image
Recipe Name
focaccia rozemarijn zeezout
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*