Bakken

Italiaanse hartige taart met kip en citroen

Deze Italiaanse hartige taart met kip en citroen staat al een aantal jaar bij ons op het menu en komt oorspronkelijk uit de Allerhande. Een hartige taart zonder kaas, dat zie je niet vaak! Door de citroen, rozemarijn en salie smaakt deze taart fris en zomers. Maar hij is ook best […]

Glas in lood hartenkoekjes voor moederdag

Afgelopen kerst probeerde ik voor het eerst glas-in-lood koekjes te bakken. Een ogenschijnlijk ingewikkelde techniek die uiteindelijk reuze mee bleek te vallen. Ik durf zelfs te zeggen dat het een redelijk kan-niet-mislukken recept is, wat er ook nog eens fantastisch uit ziet. Het leek me leuk om dit keer aan […]

Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!

Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van […]

Banoffee pie

Voor een verjaardag maakte ik laatst de beroemde Britse banoffee pie. En hoewel de combi banaan, karamel, walnoot en slagroom vast vele harten sneller doen kloppen vond ik er niets aan. Veels te zoet. En te veel. En te machtig. Maar omdat ik de ergste niet ben, geef ik jullie […]

Foodblogswap: Paascakejes

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, wortelcakejes met roomkaasglazuur. […]

Kliekipedia: mini kliekjes quiches

In de MHK culi news flash van februari maakte ik al melding van Kliekipedia, een initiatief van Sire om voedselverspilling tegen te gaan. Want gemiddeld gooien we per persoon in Nederland zo’n 50 kilo voedsel weg! Op www.kliekipedia.nl krijg je antwoord op vragen over verspilling en kun je inspiratie opdoen voor […]

Foodblogswap: mediterrane quiche

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de website van ikbakerietsvan.com En hoewel ik daar de meest lekkere dingen tegen kwam viel mijn keuze vreemd genoeg direct op een recept….van een andere Foodblogswap! Marcella had van het oorspronkelijke recept (Polpette alla Napoletana) zo’n heerlijk uitziende hartige taart […]

Bloombites & Pansy shortbread cookies

Koken met bloemen, hoe leuk is dat? Bloemen smaken vaak zoet en zijn dus zowel decoratief als lekker. In de sla, op de taart of cupcake, in de soep. Niet alle bloemen zijn echter eetbaar, en de bloemen die je in de winkel koopt of in een plantsoen plukt zijn […]

Mijn ideale kerstontbijt? Scones met clotted cream!

Sinds jaar en dag eten we bij ons thuis op tweede kerstdag scones als ontbijt. Het loont zeker de moeite om een half uurtje eerder op te staan: versgebakken smaken ze het aller-, allerlekkerst! Serveer de scones met jam, lemon curd en clotted cream.    Kun je geen clotted cream […]

Glas-in-lood-koekjes

In Heel Holland bakt zag ik voor het eerst deze zogenaamde ‘glas-in-lood’ techniek. Het leek me super om hiermee kerstkoekjes te maken. Het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt. En het ziet er fantastisch uit!   Wat heb je nodig: 55 gram poedersuiker 175 gram bloem 115 gram boter […]