‘Vroeger’ kocht ik graag van die heerlijke grote meringues bij V&D. Tegenwoordig maak ik die natuurlijk zelf. Voor Koningsdag bedacht ik deze versie van meringue met oranjebloesemwater. Meringue Omdat wij graag spaghetti carbonara eten, heb ik altijd wel een bakje met eiwitten in de vriezer liggen. Geen voedselverspilling hier in […]
Bakken
Roomboterkoekjes met glazuur en pistache
Minstens 1x per week bak ik koekjes. Niet omdat ik ze zelf zo graag eet, maar mijn twee lieve koekiemonsters (lees man en zoon) zijn verzot op homemade koekjes. Ter variatie maakte ik deze roomboterkoekjes met glazuur en pistache Glazuur Glazuur maak je eenvoudig zelf met poedersuiker en een beetje […]
Paaskoekjes met dragee eitjes
Gewone paaseitjes van chocolade eet ik bijna niet, maar dragee eitjes, die kan ik niet laten liggen. Heerlijke hazelnootpraliné met een krokant suikerlaagje, mmm. Ik bakte er deze leuke paaskoekjes met dragee eitjes mee! Mini dragee eitjes Ik gebruikte voor dit recept mini dragee eitjes. Je kunt ook één grote of […]
Ube madeleines
De buren op het bedrijventerrein van Peter’s bedrijf hebben een Filipijnse toko. Via hen mocht ik kennismaken met ube, de Filipijnse paarse yam. Ik bakte er heerlijke ube madeleines mee! Ube Een yam is een eetbare wortelknol die vaak wordt verward met de paarse zoete aardappel. Ze komen echter uit […]
Gevulde koeken bakken
Vroeger – in één van mijn eerste bijbaantjes – werkte ik vlak naast een warme bakker. Iedere vrijdag ging ik daar met mijn collega’s een versgebakken, nog warme, gevulde koek halen. Na die tijd heb ik nooit meer zulke lekkere gevulde koeken gegeten! Tijd om zelf eens gevulde koeken te […]
Tulbandcakejes met limecurd
Ik maakte al vaker lemoncurd, maar toen ik laatst een behoorlijk hoeveelheid limoentjes had (I love mojito’s) besloot ik te gaan voor de limoenvariant, ofwel limecurd. De ideale topping voor deze tulbandcakejes met limecurd! Scones Lemoncurd, of in dit geval limecurd, wordt traditioneel vaak gegeten bij scones. Is ook super […]