Een poosje geleden kocht ik bij Sostrene Grene een leuke siliconen madeleinevorm, en maakte daar natuurlijk de klassieke madeleines mee (en varianten met pumpkin spice en matcha!). Maar omdat ik nu eenmaal meer van het hartige dan het zoete ben, bedacht ik een variant voor hartige madeleines! Goddelijk Ik kan […]
Bakken
Moederdag koektaart
Toen ik onlangs voor Pasen voor het eerst een koektaart maakte, kreeg ik meteen al dit idee in mijn hoofd. Voor mijn allerliefste moeder, de leukste moeder van de wereld, maakte ik een Moederdag koektaart! Koektaart Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! Ik dacht altijd dat het moeilijk was […]
Hartige croquembouche Caprese
Een croquembouche maken had ik al langer op mijn to-bake lijstje staan. Maar toen ik rond de Kerst een abriposter zag van een kaasmerk met daarop een hartige croquembouche wist ik: dat gaat ‘m worden. En met de aanvulling van pesto, heerlijke oventomaatjes en verse basilicum presenteer ik met trots […]
Bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom
Deze lekkere bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom misstaan vast niet bij de paasbrunch. Of gewoon lekker bij de koffie! Ali Express Ik ben verslaafd aan kopen bij Ali Express. Zo, dat is er uit. Ik heb echt al heel veel leuke dingen weggehaald uit het verre China, en voor maar heel weinig […]
Koektaart voor Pasen
Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen! Koektaarten Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen […]
Review “Kleine hartige taartjes” en recept gougères
Sinds ik de tartelettes van Petit Gâteau heb ontdekt bak ik bijna alleen nog maar kleine taartjes. Ideaal qua formaat en de perfecte basis om mee te variëren. Petit Gâteau komt nu met een nieuw kookboek voor alle liefhebbers van hartig: kleine hartige taartjes! Kleine hartige taartjes In dit kookboek […]