Het is alweer een poosje geleden dat ik heb meegedaan met de maandelijkse foodblogswap. Een initiatief waarbij je een recept maakt van een andere foodblogger. Iets met vakantie en druk enzo. Maar deze maand had ik er weer zin in! Ik mocht iets maken van de blog van de blog […]
Bakken
No bake mokkataart
Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n taarteter. Ik maak graag een ouderwetse appeltaart en doe een moord voor een stukje millionaires shortbread of een lemon meringue tartellette. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Ik vind bijvoorbeeld de smaak van mokka heerlijk maar een mokkataart veel te zwaar en […]
Gezonde crackers met pitten en zaden maken
Ik ben een echte brood-eter. Geen dieet dat mij er ooit van weerhouden heeft dat te laten staan. Maar ook een stevige cracker kan mij wel blij maken. Lekker met wat roomboter en een plak oude kaas. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan en […]
Gemakkelijke kersenclafoutis
Zomer betekent ook kersen! Mooie, grote, rode kersen uit Nederland. Heerlijk zo uit het handje, maar ook fijn om mee te bakken. Zoals in deze klassieke en vooral gemakkelijke kersenclafoutis. Ontpitter Een kersenontpitter is typisch zo’n keukentool dat het grootste deel van het jaar in de la ligt. Toch is het […]
Review ‘Veel lekkers van Anna’ + recept walnootkoekjes
Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij de uitreiking van het Heel Holland Bakt winnaarsboek. Winnares 2019 Anna Yilmaz reikte het eerste exemplaar van haar boek ‘Veel lekkers van Anna’ uit aan minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer. Met een stuk van de heerlijke winnende tulpentaart! […]
Review Bourgini Classic Kitchen Chef en recept rozenmeringue
Ik ben nog iedere dag verliefd op mijn pistachekleurige KitchenAid Artisan. En gebruik ‘m ook heel regelmatig. Maar ik realiseer mij ook dat niet iedereen zo’n apparaat van rond de 500 euro kan of wil aanschaffen. Toen ik onlangs een Bourgini Classic Kitchen Chef kreeg leek het mij een goed […]