Ik ben dol op kaas-uien broodjes van de bakker. Deze cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes zijn een heerlijke variant hierop. Het lichtzoete van de gekarameliseerde ui en het hartige van de kaas zijn een fantastische smaakcombinatie! Croissantdeeg op rol Je kunt voor dit recept zo’n blikje van Danerol nemen […]
Bakken
Mini tompouce voor Pasen
Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes! Tompouce Wist je dat […]
Boterkoek bakken
Hoewel ik niet echt een ‘bakker’ ben – ik kook veel liever en eet liever hartig dan zoet – kan ik soms best wel genieten van een lekkere koek. Maar dan wel zelfgebakken. Een lekker puntje boterkoek bijvoorbeeld, niet te vergelijken met wat je in de winkel koopt. Boterkoek bakken […]
Wafels met bosbessenjam
Hoewel ik niet echt een zoetekauw ben, kan ik een warme wafel op z’n tijd zeker wel waarderen. Het fijne is dat ze in een handomdraai gemaakt zijn. Handig als je onverwacht visite krijgt of zin hebt in een lekker ontbijtje. Omdat ik nog zelfgemaakte jam had staan maakte ik […]
Kerstkrans van brood met kaneel en frambozen
Al meer dan 30 jaar woon ik tegenover een molen. Deze stellingmolen uit 1721 heet ‘De Korenaer’ – een korenmolen – en staat dus in het mooie Loosduinen, een stadsdeel van Den Haag. Onlangs kwam ik erachter dat de molen regelmatig bakworkshops organiseert. Zo maakte ik er een fantastisch lekkere […]
Mini Sinterklaas pavlova
Ik heb best wel wat Sinterklaasrecepten online staan, maar na bijna 10 jaar (!) bloggen ontbreekt het me steeds vaker aan inspiratie. Gelukkig komt die uiteindelijk altijd wel, vaak wordt ik getriggerd door iets. Dit keer door de mini chocolade letters in de supermarkt. Die passen perfect op een mini […]