Teveel is misschien niet goed voor je, maar zonder is ook niet echt lekker: zout is een belangrijk basisingrediënt in de keuken. Ik vertel je er alles over in deze serie met vandaag het basisingrediënt zout. Wat is zout? Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De […]
Basis
10 x recepten met pistache
2024 was – mede door de fameuze Dubai reep – wel het jaar van de pistache noot. Maar ook in allerlei andere zoete en hartige gerechten kwam dit heerlijke groene nootje voorbij. Ik ben al jaren fan en heb inmiddels al heel wat lekkere recepten met pistache op mijn blog […]
Basisingrediënt: boter
In de serie basisingrediënten een product dat vrijwel standaard in iedere Nederlandse koelkast zal liggen: boter. Het is in ieder geval één van mijn favoriete ingrediënten! Vandaag vertel ik je alles over het basisingrediënt boter. Boter Als ik het in mijn recepten heb over boter, bedoel ik eigenlijk standaard roomboter. […]
Basisingrediënt: eieren
Deze week voor Pasen leek mij wel gepast om in de serie ‘basisingrediënten’ dit keer het onderwerp eieren te behandelen! Dit is alles wat je moet weten over het basisingrediënt eieren. Kip of het ei? Wat was er eerst, de kip of het ei? Deze eeuwenoude vraag heeft wetenschappers en […]
De 4 gezondste pitten en zaden die je dagelijks zou moeten eten
Als een extra crunch in je salade of een decoratieve topping op je brood. Of toch liever als voedzaam extraatje in je havermout? Als je gezonder wil eten zonder grote aanpassingen, dan begin je met pitten en zaden. Een handje per dag en je zult je energie, spijsvertering en weerstand […]
Zo til je je zomerse barbecue maaltijden naar een hoger niveau
Een zwoele zomeravond, de geur van vers gegrild vlees en een gezellige sfeer rond de barbecue – het is hét recept voor een geslaagde avond. Maar om echt alles uit je barbecue-ervaring te halen, zijn er een paar slimme tips die je helpen om nog beter te grillen. Van de […]