Hallo thuiskok, gebruik jij al goede olijfolie? Elke supermarkt heeft een enorme selectie olijfolie. De ene fles is spotgoedkoop, de andere is prijzig en ziet eruit alsof ‘ie rechtstreeks van een zonovergoten Italiaanse boerderij komt. Misschien denk je: โOlie is toch gewoon olie?โ Fout! Juist een goede olijfolie, en dan […]
Basis
Basisingredient: olie
In deze nieuwe aflevering over basisingrediรซnten gaan we het hebben over het basisingrediรซnt olie. Voor de goede orde: voedingsolie ๐ Wat is olie? Spijsoliรซn of voedingsoliรซn zijn vetten die op kamertemperatuur vloeibaar zijn. Ze worden gebruikt bij de bereiding en productie van voedingsmiddelen of als ingrediรซnt. Ze zijn niet oplosbaar […]
Kruiden toevoegen bij je barbecue
De zomer is het perfecte moment om te genieten van een goede barbecue. Met de juiste kruiden voeg je extra smaak toe aan je vlees, vis of groenten. Kruiden zorgen namelijk voor smaak, maar ook voor geur en kleur. Met verschillende handige combinaties kom je al een heel eind, ongeacht […]
Basisingrediรซnt: rijst
In de serie basisingrediรซnten een product dat vrijwel standaard in iedere Nederlandse keukenkastje zal liggen: rijst. Wij eten het in ieder geval regelmatig. Vandaag vertel ik je alles over het basisingrediรซnt rijst. Wat is rijst? Een rijstkorrel bestaat uit drie delen: het kaf, een vliesje en de kiem. Het kaf […]
De onmisbare rol van het santokumes in jouw keuken
Als je van koken houdt, weet je dat goed gereedschap essentieel is. Een van de meest veelzijdige en geliefde messen in de keuken is het santokumes. Dit Japanse meesterwerk heeft zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld en wordt geprezen om zijn functionaliteit en design. Laten we eens […]
Basisingrediรซnt: zout
Teveel is misschien niet goed voor je, maar zonder is ook niet echt lekker: zout is een belangrijk basisingrediรซnt in de keuken. Ik vertel je er alles over in deze serie met vandaag het basisingrediรซnt zout. Wat is zout? Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De […]

