Zelluf doen is leuk! Omdat je dan weet hoe dingen in elkaar steken. En omdat het zo lekker ambachtelijk is. En ook al lijkt het misschien onzin om zelf crème fraiche te maken terwijl je het voor een paar centen in de winkel koopt, het is ook gewoon leuk om […]
Basis
Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto
Pasta is bij ons dé doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eén van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]
Zuurkool maken (fermenteren)
We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop ‘bloggen’ aan haar leerlingen uit de 3e klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]
Basisingrediënt: meel en rijsmiddelen
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? En wat is precies zelfrijzend bakmeel? Wanneer gebruik je baksoda en wanneer bakpoeder? Ik vertel je er alles over in dit artikel in de serie over basisingrediënten met handige tips over meel en rijsmiddelen. Handige tips over meel en rijsmiddelen […]
Ingelegde citroenen maken + recept visballetjes
Door gastblogger Dieneke van der Waal Laatst had ik nogal wat citroenen over waarvan ik twee recepten heb gemaakt die al tijden op mijn lijstje stonden. De ene was zelf limoncello maken. Echt lekker en zo leuk om eigen gemaakte limocello te kunnen schenken. En natuurlijk ook leuk om cadeau […]
Chocolademelk komt van bruine koeien…of hoe groeit ons eten?
Ik denk dat wel meer kinderen met mij dachten dat chocolademelk inderdaad van bruine koeien komt… Als stadskind wist ik nog net dat bloemkool niet bij Albert Heijn groeide maar veel verder dan dat kwam ik niet. Toch zijn er nog veel soorten etenswaren waarvan ik – en ook vast jij […]