Home ยป Basis ยป Pagina 6

Basis

pistachepesto

Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto

Pasta is bij ons dรฉ doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eรฉn van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]

Zuurkool maken

Zuurkool maken (fermenteren)

We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop โ€˜bloggenโ€™ aan haar leerlingen uit de 3eย klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]

tips over meel en rijsmiddelen

Basisingrediรซnt: meel en rijsmiddelen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? En wat is precies zelfrijzend bakmeel? Wanneer gebruik je baksoda en wanneer bakpoeder? Ik vertel je er alles over in dit artikel in de serie over basisingrediรซnten met handige tips over meel en rijsmiddelen. Handige tips over meel en rijsmiddelen […]

ingelegde citroenen maken

Ingelegde citroenen maken + recept visballetjes

Door gastblogger Dieneke van der Waal Laatst had ik nogal wat citroenen over waarvan ik twee recepten heb gemaakt die al tijden op mijn lijstje stonden. De ene was zelf limoncello maken. Echt lekker en zo leuk om eigen gemaakte limocello te kunnen schenken. En natuurlijk ook leuk om cadeau […]

high tea organiseren

High tea organiseren โ€“ tips en recepten

Voor mijn 50e verjaardag organiseerde ik een high tea voor familie en vrienden. En natuurlijk maakte ik als foodblogger (bijna) alles zelf. Een behoorlijke opgave, maar wat vond ik het leuk om te doen! Zelf een high tea organiseren? Ik deel vandaag de recepten en geef handige tips! Foodiebag voor […]