Home » Gastblog Beyoutiful

Gastblog Beyoutiful

Twee weken geleden had ik een gastblog op Beyoutiful, het blog van Kimberley. Vandaag heb ik de eer een gastblog van haar te plaatsen!

Eetbaar gezichtsmasker

Gastblog Beyoutiful

Mijn naam is Kimberley en ik ben 23 jaar jong. Ik studeer Communicatie en Multimedia Design aan De Haagse Hogeschool. In Februari ben ik mijn eigen blog begonnen genaamd: www.beyoutiful-lifestyle.blogspot.nl. Mijn blog gaat vooral over Beauty, Fashion, Lifestyle en een hint van Food. Neem gerust even een kijkje, en als je er dan toch bent kan je gelijk even een kijkje nemen op m’n Facebook en hem liken.

En nu hoor ik jullie denken… Dit hoort toch helemaal niet op een Food blog thuis?
Jawel hoor, want vandaag gaan we een gezichtsmasker maken dat wordt gemaakt van “eten”! Goed voor je huid en nog lekker ook!

Ingrediënten gezichtsmasker

Wat heb je allemaal nodig ?

  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel Cacao poeder
  • Een klein snufje kaneel

Je doet dit allemaal in een schaaltje en je begint te roeren tot het een stevige pap wordt. Je moet zelf even kijken of je iets van de ingrediënten nog extra moet toevoegen. Het moet niet te hard worden, want je moet het nog kunnen uitsmeren op je gezicht. Het moet ook niet de slap worden, want dan loopt het zo van je gezicht af . Let trouwens op je kleren, want die chocolade poeder gaat er niet zo makkelijk uit.

Gezichtsmasker

Waar is dit masker nou goed voor eigenlijk ? Nou dat ga ik jullie nu uitleggen.

Yoghurt
De yoghurt bevat melkzuur. De melkzuur zorgt ervoor dat de huid ontvet en brengt ook weer vocht terug in de huid. Dit resulteert tot een baby zacht huidje.
Cacao
In cacao zitten veel antioxidanten en die antioxidanten zijn heel goed voor je huid. Het staat bekend om het anti huid veroudering, maar het is ook heel goed voor littekens. Het zorgt er zelf voor dat wondjes ( opengekrabbelde puistjes bijvoorbeeld ) sneller genezen. Dit komt door de vitamin E die erin zit.
Honing
Honing is een natuurlijk vochtinbrenger en heeft zelfs een anti bacteriële werking in. Heel goed als je last heb van onzuiverheden.
Kaneel
Ook kaneel werkt tegen puistjes,. Kaneel zorgt ervoor dat de poriën openen. Net als de honing gaat kaneel de strijd aan met bacteriën en ontstekingen. ( let op, kaneel kan een irriterend/branderig effect geven, dus test het masker eerst op je arm ) Doe er absoluut niet teveel van in !!
Klinkt als het perfecte masker toch ?

Gezichtsmasker

Als het masker opgedroogd is kan je het van je gezicht afwassen met lauw warm water. Voor de pure chocolade liefhebbers… Je kan er zelfs een likje van nemen ! Ik ga vanavond gelijk smeren en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

XOXO Kimberley

Wil je ook een keer een gastblog op My happy kitchen? Stuur dan even een mailtje!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*