Home » Niet meer verkrijgbaar..

Niet meer verkrijgbaar..

Kennen jullie dat? Dat je net een product hebt gevonden waar je helemaal gek op bent en dat het dan van de één op de andere dag niet meer verkrijgbaar is? Eerst denk je nog dat het tijdelijk is. Dan ga je alle supermarkten aflopen om de laatste voorraad te scoren.  En dan op een dag….is alles op en niet meer verkrijgbaar. Wat overblijft zijn de zoete (of zure, of zoute) herinneringen…..

Niet meer verkrijgbaar

Niet meer verkrijgbaar

Ik denk weleens dat mijn smaak afwijkt van die van de gemiddelde Nederlander, want maar al te vaak worden mijn  ‘favorieten’ uit de handel gehandeld. Maar na rondvraag weet ik dat het voor bijna iedereen wel geldt.

Nederland is koploper in Europa op het gebied van het aantal productintroducties van levensmiddelen. Tussen de 1500 en 2000 nieuwe producten verschijnen er jaarlijks in de supermarkt. Zeven van de 10 product introducties halen het echter niet….. En zijn dus niet meer verkrijgbaar…
 

Wheel of retail

Distrifood organiseert jaarlijks de ‘wheel of retail’- de verkiezing van het beste nieuwe product in de supermarkt. Benieuwd wie er de afgelopen vijf jaar met het gouden ‘wheel’ naar huis gingen?

2021 – M&M repen

2020 – Starbucks koffie 

2019 – Fuze tea

2018 – Magnum pint

2017 – Hak bonen in stazak

2016 – Kwekkeboom ovensnacks

2015 – Spa touch of

2014 – Amstel Radler

2013 – Alpro Mild & Creamy
 
2012 – Chio chips en zoutjes
 
2011 – Lay’s Patatje Joppy
 
2010 – Maggi braadstomen
 
2009  – Lotus Speculoos

Niet meer verkrijgbaar: Pringles wasabi

Mijn favoriete die niet meer verkrijgbaar zijn

Volgens mij zijn al deze bovenstaande producten nog wel verkrijgbaar in de supermarkt. Dat kun je van mijn favorieten helaas niet meer zeggen. Onderstaand een (willekeurige) selectie van mijn producten die heen zijn gegaan. Moge zij vredig rusten in de voedselhemel…
  • Bacardi breezer watermelon
  • Nootgevallen van Duyvis
  • Pringles wasabi
  • Unox Knaks met kaas (NB: weer teruggekomen in 2021!!!)
  • Cantadou roomkaas met mierikswortel
  • Hagelslag met kokos
  • Lensi pasta
  • AH Select Walnotenpindakaas
  • AH Creme fraiche geitenkaas honing rozemarijn
  • Negenzoenen cappuccino

Soms scoor ik nog weleens in het buitenland een product dat hier niet meer verkrijgbaar is. Zo verkopen ze in Duitsland en Oostenrijk Philadelphia met mierikswortel en is er in België nog Bacardi Breezer watermeloen verkrijgbaar. Welk product mis jij?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*