Home » Kickstart voor een gezonder eetpatroon
voordelig gezond koken - seizoensgroente

Kickstart voor een gezonder eetpatroon

Hoe zit het nu in februari met jouw goede voornemens van 2023? Is dat wijntje in het weekend er alweer ingeslopen? Liggen je sneakers eenzaam onderin de kast? Zijn die december kilo’s hardnekkiger dan ooit? Dan kan een steuntje in de rug naar een gezonder eetpatroon je wellicht helpen.

slaschuitjes met ceviche - gezonder eetpatroon koolhydraatarm

Koolhydraatarm eten

Als kick start van een gezonder eetpatroon kan het een idee zijn om een tijdje koolhydraatarm te eten. Bij een koolhydraatarm dieet krijg je 50 tot maximaal 130 gram koolhydraten per dag binnen. Eet je extreem weinig koolhydraten, maximaal 50 gram per dag, dan volg je een zogenaamd ketogeen dieet. Op internet en social media kun je op het trefwoord ‘keto’ heel veel recepten vinden. En ook op mijn blog vind je koolhydraatarme recepten. Helaas geen pasta, rijst of brood dus. Wat mag je wel eten binnen een koolhydraatarm dieet?

  • Groenten
  • Vlees en vis (onbewerkt)
  • Room, boter, oliën
  • Pitten, noten en zaden
  • Avocado’s
  • Ongezoete zuivelproducten

Steuntje in de rug bij een gezonder eetpatroon

Soms kan een steuntje in de rug je helpen weer een gezonder eetpatroon te krijgen. Het Forever F15 pakket van Mijn Aloëwinkel is het perfecte vervolg op het het detox pakket dat ook wordt aangeboden in de webshop. Een detox kan ook een goede kickstart van een nieuw en gezonder eetpatroon zijn! Is detoxen niets voor jou? Het pakket kun je ook op zichzelf gebruiken.

Aloë Vera gel Forever F15

Aloë Vera

Het pakket van Mijn Aloëwinkel bevat de unieke Aloë vera drink gel. Deze drinkgel bevat maar liefst 99,7% pure gel. Aloë Vera is een gel-achtige substantie uit de bladeren van de Aloë Vera plant. De  Aloë Vera plant wordt ook wel de ‘silent healer’ genoemd. Het drinken van Aloë Vera sap geeft energie en stimuleert de stofwisseling. Aloë Vera drinken zorgt daarnaast voor een gezonde werking van de nieren en de dikke darm.

Intermittent Fasting

Als je niet echt een dieet wilt volgen waarbij je producten niet ‘mag’ eten, dan is intermittent fasting misschien wel een gezonder eetpatroon voor jou. Bij intermittent fasting (onderbroken vasten) gaat het niet om wat je eet maar wanneer en hoe lang je mag eten. Er zijn verschillende vormen van intermittent fasting waarbij het 16/8 schema het bekendst en populairst is. Je eet dan 8 uur op een dag en je vast 16 uur. Je kunt bijvoorbeeld tussen 12.00 uur en 20.00 uur eten. In de praktijk wordt het ontbijt en de lunch dan gecombineerd. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*