Home » De lekkerste recepten om uit te delen

De lekkerste recepten om uit te delen

Je kent het vast, de geur van versgebakken lekkernijen die uit de oven komen. De smaak van de hartige hapjes die je om de neus vliegen voordat je überhaupt de lekkernijen al gezien hebt. Of het nu de feestdagen zijn die voor de deur staan en we ons verheugen op het creëren van onvergetelijke culinaire herinneringen, of gewoon een gezellig samenzijn met vrienden en familie, er is altijd ruimte voor heerlijke gerechten. En laat het dan ook nog eens zo een mooi moment zijn om die heerlijke gerechten te delen!

Waar denk jij aan bij lekkere recepten?

De lekkere recepten van tegenwoordig worden steeds bekender. Mensen willen tegenwoordig vaker wat nieuws uitproberen, en halen zo ook vaak recepten uit het buitenland naar Nederland. Zo verkent Nederland dus deze manier van nieuwe lekkere gerechten. Of het nu gaat om bijvoorbeeld hartige gerechten, of een lekkere zoete traktatie. Lekkere gerechten zullen altijd een uitdrukking zijn van echte passie en liefde voor het eten, en hoe mooi is dat nu?!

De feestdagen die voor de deur staan

De feestdagen, we kunnen ze bijna niet wegdenken. Voor je het weet staan ze weer voor de deur en dan mag het absoluut niet ontbreken aan lekkere gerechten die je weer kunt delen met het gezin, familie of vrienden. Vaak is het zo dat wanneer de kerstdagen voor de deur staan de voorbereidingen al vroeg beginnen. Op dat moment gaan we bladeren door kookboeken, en speuren het internet af naar lekkere gerechten om deze vervolgens te presenteren aan de familie of vrienden. 

En dan is het eindelijk zover, de feestelijke tafel wordt gedekt en alles op dat moment draait dan natuurlijk om samen zijn. Het delen van verhalen en herinneringen. Het geven van cadeautjes waar je zolang op gewacht hebt, het zijn natuurlijk altijd momenten die we nooit vergeten.

Bruschetta uit de airfryer

5 feestelijke hapjes voor elke gelegenheid

Mini Caprese Salade Skewers

Deze heerlijke hapjes combineren cherrytomaatjes met mozzarellabolletjes en verse basilicumblaadjes op een prikker. Besprenkel ze met balsamicoglazuur voor een heerlijke smaak!

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Als eerst vul je de grote champignons met een mengsel van roomkaas, knoflook, verse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas. Bak ze tot ze goudbruin en heerlijk smeuïg zijn.

Garnalencocktail in Mini Glas

Maak een klassieke garnalencocktail met sappige garnalen, cocktailsaus en een snufje citroensap. Serveer ze in kleine glaasjes voor een elegante presentatie.

Bacon-Wrapped Dadels met Amandelen

Wikkel dadels in plakjes spek en voeg een amandel toe voordat je ze grilt of bakt tot het spek knapperig is. De zoete en zoute smaken zorgen voor een perfecte combinatie.

Bruschetta met Tomaat en Basilicum

Snijd stukjes geroosterd stokbrood en beleg ze met verse tomatenblokjes, gehakte basilicum, knoflook, olijfolie en balsamico-azijn. Een eenvoudig en heerlijk hapje.

de lekkerste picknick gerechten

Picknicken op een gezonde manier

Picknicken op een gezonde manier is de perfecte gelegenheid om van de buitenlucht te kunnen genieten en tegelijkertijd heerlijk te kunnen eten. Of je bijvoorbeeld een dag doorbrengt op het strand of de natuur gaat verkennen aan de hand van een lekkere boswandeling, het is een must voor een energieke plezierige dag.

Lijkt dit je wat? Begin dan met het inpakken van bijvoorbeeld je picknickmandvol met lekkere groenten, knapperige salades met bijvoorbeeld wortels, selderij of cherrytomaatjes. Het zijn vaak de beste keuzes voor een gezonde snack. Wat ook lekker kan zijn is wat fris koud water met een citroentje in een dopper zodat het lekker lang koud blijft. Of bijvoorbeeld wat lekker verse yoghurt.

Want wist jij al hoe gezond het is als je je water in de dopper voorziet van een lekker stukje fruit? Je hebt tegenwoordig leuke en handige tools die je kunt gebruiken op je dopper. Je dopper bedrukken kan er ook voor zorgen dat je je dopper kunt personaliseren. Hoe leuk is dat!

Tips om de zoete verleidingen te skippen

Tja… het vermijden van een lekkere zoete versnapering kan soms best een uitdaging zijn. Maar geen stress, met deze handige strategieën, kun ook jij de zoete lekkernijen weerstaan. En ten slotte ook een gezonder eetpatroon behouden. Een van de beste manieren om dus suikers te vermijden, is door gezonde snacks te plannen. Zorg ervoor dat je altijd vers fruit, noten of yoghurt bij de hand hebt om je zoete trek te bevredigen zonder dat er dus toegevoegde suikers bij zitten.

Het is daarom ook belangrijk om je omgeving opgeruimd te houden. Minimaliseer daarom de aanwezigheid van zoete verleidingen in je huis en op je werkplek. Als ze niet in zicht zijn, is de kans kleiner dat je er naar grijpt. Regelmatig eten is een andere sleutel tot het vermijden van zoetigheid. Zorg voor vaste maaltijden en gezonde snacks gedurende de dag om honger te voorkomen, waardoor de drang naar zoetigheid afneemt.

Het lezen van voedseletiketten is ook nuttig. Controleer de labels op verborgen suikers en kies bewust voor producten met minder toegevoegde suikers. Soms wordt dorst verward met honger naar zoetigheid. Drink eerst een glas water voordat je naar snoep grijpt, want gehydrateerd blijven kan de drang verminderen.

2x heerlijke recepten om te delen

Als eerst beginnen we met de gevulde champignons met spinazie en feta, als tweede een heerlijke romige pasta pesto met kip en cherrytomaatjes. We hebben hieronder dan ook deze heerlijke recepten uitgewerkt.

1. Gevulde champignons met spinazie en feta:

Ingrediënten:

  • 16 grote champignons
  • 200 gram verse spinazie, fijngehakt
  • 100 gram feta-kaas, verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de steeltjes van de champignons en hol ze voorzichtig uit, zodat je ruimte hebt voor de vulling.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en spinazie tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Laat het spinaziemengsel afkoelen en meng het vervolgens met de verkruimelde feta.
  4. Vul elke champignon met een lepel van het spinaziemengsel.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de champignons gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  6. Garneer de gevulde champignons met verse peterselie en serveer ze warm.

2. Romige pesto pasta met kip en cherrytomaten:

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 eetlepels groene pesto (let op dat deze lactosevrij is als dat nodig is)
  • 200 ml lactosevrije room
  • Een handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte lactosevrije Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de stukjes kipfilet tot ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zacht worden.
  4. Voeg de groene pesto en lactosevrije room toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel sudderen tot de saus iets dikker wordt.
  5. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Strooi de fijngehakte basilicum over de pasta en serveer het gerecht eventueel met geraspte lactosevrije Parmezaanse kaas.

Deze twee gerechten zijn heerlijk en ideaal om te delen tijdens een gezellige maaltijd met vrienden en familie. Geniet ervan!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*