Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]
Bijgerecht
Dennenappel roomkaas
Op Pinterest – een enorme culi-inspiratiebron – kwam ik vorig jaar al een foto tegen van een dennenappel roomkaas. Zo leuk, die moest ik een keer maken! Vorig jaar kwam het er niet van maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Kerst op school Het is een eenvoudig bijgerechtje, […]
(Kruiden)Boterletter!
Op Sinterklaasavond maken wij vaak een buffetje klaar met lekkere en makkelijke gerechten die eenvoudig van tevoren zijn klaar te maken. Zo kan iedereen volop genieten van de gezelligheid, de pakjes, gedichten en het eten. Vaak neemt iedereen iets mee, denk bijvoorbeeld aan soep, hartige taart, salades en stokbrood. En […]
Romige paranotenkaas van Delicously Ella
Je zag het boek ‘Delicously Ella’ al voorbij komen bij ‘De vijf beste kookboeken van oktober‘. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vooral ook heel erg lekker kan zijn! Vandaag maak ik uit dit kookboek een simpel en lekker recept: romige paranotenkaas! Deliciously Ella Ella […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]
Pesto infographic
Het leek mij zo leuk om eens een infographic te maken over hoe je zelf de lekkerste pesto’s kunt maken. Want zolang je de verhouding van noten/olie/kruiden of groente en kaas goed hebt kun je van de meest lekkere combinaties pesto maken. Vandaar deze informatieve pesto infographic! Daarnaast leek […]