Home » Romige paranotenkaas van Delicously Ella

Romige paranotenkaas van Delicously Ella

Je zag het boek ‘Delicously Ella’ al voorbij komen bij ‘De vijf beste kookboeken van oktober‘. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vooral ook heel erg lekker kan zijn! Vandaag maak ik uit dit kookboek een simpel en lekker recept: romige paranotenkaas!romige paranotenkaas

 

Deliciously Ella

Ella Woodward veranderde – toen zij plotseling met een zeldzame ziekte werd geconfronteerd – radicaal haar voedingspatroon: plantaardig, gluten- en suikervrij! Op haar blog deelt zij haar recepten met haar duizenden online volgers.

Nu hoef ik gelukkig geen aangepast voedingspatroon te volgen en heb ik het motto van mijn blog ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, room, suiker en kaas’ hoog in het vaandel staan, toch word ik blij van kookboeken zoals die van Ella. Juist omdat zij foodies zoals ik laat inzien dat gezond eten vaak ook heel erg lekker kan zijn.

Kookboek Deliciously Ella

Uit haar boek koos ik het recept voor romige paranotenkaas, al paste ik het -eigenwijs als ik ben – wel een beetje aan. Ella eet dit graag op een gepofte zoete aardappel, ik smeer het liever gewoon op een cracker. Een heerlijk en gezond beleg!

Paranotenkaas

Wat heb je nodig (een potje)
  • 1/2 citroen
  • takje verse rozemarijn
  • 120 gram paranoten
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Pers de citroen uit, pluk de rozemarijnnaaldjes en draai er in de keukenmachine met de paranoten en olijfolie een gladde pasta van. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek hier!

Ik maak in deze blogpost gebruik van zgn. affiliate links. Door via de links te bestellen ondersteun je kostenloos mijn blog. Alvast bedankt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*