Ik ben dol op gekarameliseerde uien. Op een plaattaart, door de pasta, in hartige tartelettes, op een hamburger, in een omelet, bij een kaasplankje⌠Je kunt de uien bereiden in een pan maar helemaal makkelijk om te maken zijn deze gekarameliseerde uien uit de oven! Rode of witte uien Ik […]
Bijgerecht
Gepofte knoflook maken
Wanneer je een hele bol knoflook poft, krijgen de knoflookteentjes en heel andere smaak. Veel zachter dan die van rauwe knoflook. Gepofte knoflook maken doe je eenvoudig in de oven, in aluminiumfolie of een knoflookoven. Gepofte knoflook uit de knoflookoven Hou je net als ik van food gadgets, dan is […]
Tempura van oesterzwam
Heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry of rijsttafel, deze tempura van oesterzwam. Tempura Tempura is een bereidingswijze waarbij ingrediĂŤnten worden gedoopt in beslag en dan kort gefrituurd. Door het beslag aan te maken met ijskoud water (eventueel met koolzuu) wordt het baksel extra […]
Gebakken banaan of pisang goreng
Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf […]
Paddenstoelenspread met truffel
Veel mensen die minder of geen vlees meer willen eten, hebben soms moeite met het vinden van vervangend en lekker broodbeleg. Nu eet ik zelf nooit vleeswaren op mijn brood, maar heb altijd oren naar lekkere en hartige alternatieven. Deze paddenstoelenspread met truffel kan ik in ieder geval van harte […]
Thaise geroosterde paprika
Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]