Home » Culinaire adventskalenders
Baileys adventskalender

Culinaire adventskalenders

Ik ben dol op adventskalender, koop er ieder jaar minstens twee. Een beauty variant, zoals mijn favoriete adventskalender van The Bodyshop, en een culinaire variant, met chocolade, thee, bier, wijn of kaas!  Hieronder vast wat inspiratie voor culinaire adventskalenders voor als jij net zo’n fan bent als ik! *Dit is een update voor 2022. Ik zal in de loop van de komende weken nieuwe culinaire adventskalenders toevoegen. Wees er op tijd bij, de kalenders zijn meestal snel uitverkocht!

adventskalender

Culinaire adventskalenders

Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het wordt gebruikt om toe te leven naar Kerstmis en is langzamerhand komen overwaaien vanuit landen als Duitsland en Oostenrijk. Advent is de naam voor de periode voor kerst en komt van het Latijnse woord adventen, wat komst betekent. De adventskalender begint op 1 december en het laatste vakje wordt geopend op 24 december.

Culinaire adventskalenders: Pringles

Twelve days of christmas

Steeds vaker zie je ook kalenders met 12 in plaats van 24 vakjes. Deze refereren aan de zogenaamde twelve days of Christmas. Start je bij een gewone adventskalender op 1 december, de twelve days of christmas start op de dag na Kerst, op 26 december. En loopt tot Driekoningen op 6 januari. The Twelve Days of Christmas (De Twaalf Dagen van Kerstmis) is een Engels kerstlied dat behoort tot de populairste en vaakst opgenomen kerstliederen van de afgelopen eeuw. Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in Engeland in 1780.

Culinaire adventskalender thee

Thee adventskalender

Theeliefhebbers worden blij van deze adventskalender met 24 zakjes Pukka thee.

Culinaire adventskalenders jam

Bonne Maman adventskalender

Voor de liefhebbers van de lekkerste jam ook dit jaar weer een heerlijke Bonne Maman adventskalender met 23 potjes jam en 2 verrassingen! Voor € 29,90 beleef jij een fruitige advent in een prachtige carrousel verpakking!

 

 

Culinaire adventskalenders bier

Merry Beermas

Heel veel bier voor de bier liefhebbers. In deze adventskalender van Craftonly weer 24 unieke ambachtelijke bieren. Dat wordt genieten voor € 69,50.

Culinaire adventskalenders oil & vinegar

Oil en vinegar adventskalender

Ook mijn favoriete delicatessenwinkel heeft een adventskalender. Boordevol olie, azijnen en kruiden. Als de kalender online is uitverkocht, is deze vaak nog wel in de winkels verkrijgbaar voor € 69,50

Culinaire adventskalenders mymuesli

MyMuesli

Mymuesli heeft dit jaar maar liefst vier soorten adventskalenders. De Muesli (€ 54,90) met 24 mueslismaken, de Porridge (€ 44,90) met 24 x porridge in 15 smaken, de Premium snack (€ 74,90) met muesli, porridge, chocs en thee en de Deluxe (€ 139,90) met muesli’s, feestelijke Porridge, unieke mueslirepen, geurige biologische bladtheeën, Chocs,  toppings en unieke accessoires. Nieuw zijn de Tree of tea kalender (€ 44,90) voor maar liefst 160 kopjes thee en de Imagine Chocolate (€ 49,90) met 24 chocolade verrassingen.

Culinaire adventskalenders fitness

Fitness adventskalender

Sporters kunnen iedere dag in december genieten van eiwitrijke goodies uit deze heuse fitness kalender! Voor € 69,95 ga jij gezond de adventsperiode door!

Just Spices

Kruiden adventskalender

In deze just spices adventskalender krijg je iedere dag een kruidenmix plus een receptenkaart. Van avocado topping tot pizza en pasta kruiden, voor een smaakvolle decembermaand. Te koop voor € 29,92.

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely

Toegeven, een adventskalender met chocolaatjes is niet bijster origineel. Maar wat maakt dat uit als het van die lekkere Tony Chocolonely chocolaatjes zijn? Het enige probleem zal zijn om het bij eentje per dag te houden…Te koop voor € 14,49.

Culinaire adventskalenders vegan

Vegan adventskalender

Eet je vegan? Dan kun je met deze vegan adventskalender (€ 47,90) je hart ophalen! 24 vegan lekkernijen als noten, gedroogde vruchten en chocolade.

Koro adventskalender

Ook foodie webshop Koro heeft adventskalenders, met chocolade-, noten- en fruitige lekkernijen van 24 coole voedingsmerken en foodinnovaties. Ook is er vegan variant! Verkrijgbaar vanaf € 39,50.

Culinaire adventskalenders wijn

Wijn adventskalender

De twelve days of christmas genieten van een lekker glas wijn doe je met deze wijn adventskalender (€ 39,90).

Nespresso adventskalender

Bakje koffie?

24 lekkere bakjes Nespresso koffie, om iedere adventsdag goed te beginnen! Voor € 7,99 online te bestellen. Er is ook een kalender voor de Dolce Gusto.

Culinaire adventskalender - patisserie

Luxe lekkernijen

Eén van mijn favoriete zaakjes op de Denneweg in Den Haag, DS patisserie, heeft ook dit jaar weer een adventskalender. Gevuld met luxe bonbons, nougat, pâte de fruits (Turks fruit / zachte fruitblokjes) en ander lekkers van chocolade. Voor € 35,00 kun je in december iedere dag genieten van luxe lekkernijen!

Voor vurige types!

Het merk ‘Mexican tears’ (je bent dus gewaarschuwd!) heeft voor de vurige types onder ons een adventskalender met 24 soorten chilisaus! Deze kost € 49,90.

More spicy sauces!

Stuk goedkoper (maar niet in van die leuke glazen flesjes) is deze hot sauce adventskalender

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. O heerlijk, ik hoopte al dat er weer een Oil and vinegar kalender zou komen. Meteen besteld! De afgelopen jaren had ik er een van Rituals, nu twijfel ik over The Bodyshop.

  2. The Body Shop heb ik ook gekocht! Nu denk ik dat ik gewoon lekker al op 7 november begin met om en om een cadeautje van Oil and Vinegar en The Body Shop: 48 dagen plezier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*