Baileys adventskalender

Culinaire adventskalenders

Ik ben dol op adventskalender, koop er ieder jaar minstens twee. Een beauty variant, zoals mijn favoriete adventskalender van The Bodyshop, en een culinaire variant, met chocolade, thee, bier, wijn of kaas! Eerder had ik de Jumbo wijn kalender, ik weet nog niet welke het dit jaar gaat worden. Hieronder vast wat inspiratie voor culinaire adventskalenders voor als jij net zo’n fan bent als ik! *Dit is een update voor 2021. Ik zal in de loop van de komende weken nieuwe culinaire adventskalenders toevoegen. Wees er op tijd bij, de kalenders zijn meestal snel uitverkocht!

adventskalender

Culinaire adventskalenders

Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het wordt gebruikt om toe te leven naar Kerstmis en is langzamerhand komen overwaaien vanuit landen als Duitsland en Oostenrijk. Advent is de naam voor de periode voor kerst en komt van het Latijnse woord adventen, wat komst betekent. De adventskalender begint op 1 december en het laatste vakje wordt geopend op 24 december.

Culinaire adventskalenders: Pringles

Twelve days of christmas

Steeds vaker zie je ook kalenders met 12 in plaats van 24 vakjes. Deze refereren aan de zogenaamde twelve days of Christmas. Start je bij een gewone adventskalender op 1 december, de twelve days of christmas start op de dag na Kerst, op 26 december. En loopt tot Driekoningen op 6 januari. The Twelve Days of Christmas (De Twaalf Dagen van Kerstmis) is een Engels kerstlied dat behoort tot de populairste en vaakst opgenomen kerstliederen van de afgelopen eeuw. Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in Engeland in 1780.

 

 

Thee adventskalender

Thee adventskalender

Theeliefhebbers worden blij van deze adventskalender met 24 zakjes Yogi thee.

Lipton thee

De theeliefhebbers komen ook aan hun trekken bij Lipton. Deze Lipton Adventskalender bevat 48 zwarte theeën, groene theeën en kruideninfusies, 2 theezakjes achter elk venstertje, omdat thee het lekkerst is met z’n tweeën. En dat voor een vriendelijke prijs van € 12,99.

Beery christmas adventskalender

Beery christmas

Liever een biertje? Met de Beery Christmas adventskalender kun je 24 dagen lang genieten van 24 ambachtelijke bieren die exclusief voor deze kalender gebrouwen zijn. Te koop online voor € 69,95

Merry Beermas

Nog meer bier voor de bier liefhebbers. In deze adventskalender van Craftonly weer 24 unieke ambachtelijke bieren. Dat wordt genieten voor € 69,50.

Culinaire adventskalenders - wijn

Wijnen, wijnen, wijnen!

Liever een goed glas wijn? In deze adventskalender van Gusteau vind je 12 verschillende wijnen met verschillende karakters, van een Grüner Veltliner tot Pouilly Fumé. Ieder vakje bevat een vol glas wijn (100 ml) en bijpassende wijn-omschrijvingen.

Oil and Vinegar

Oil en vinegar adventskalender

Ook mijn favoriete delicatessenwinkel heeft een adventskalender. Boordevol olie, azijnen en kruiden. Als de kalender online is uitverkocht, is deze vaak nog wel in de winkels verkrijgbaar voor € 59,95
 
Baileys adventskalender

Baileys adventskalender

Geen 24 dagen maar 12 days of christmas (misschien maar beter ook, hik!) in deze Baileys adventskalender (helaas uitverkocht….), maar wel iedere dag een flesje Baileys in smaken als salted caramel en espresso créme! Vloeibaar geluk voor € 34,95

Culinaire adventskalenders - Mymuesli

MyMuesli

Ook Mymuesli heeft dit jaar weer vier soorten adventskalenders. De Muesli (€ 49,90) met 24 mueslismaken, de Porridge (€ 39,90) met 24 x porridge in 15 smaken, de Premium (€ 69,90) met muesli, porridge, chocs en thee en tot slot de Deluxe (€ 129,90) met muesli’s, feestelijke Porridge, unieke mueslirepen, geurige biologische bladtheeën, Chocs,  toppings en unieke accessoires.

zaden adventskalender

Groente- kruiden- en fruitzaden

Op de culinaire verrassing moet je nog even wachten, maar met deze DIY adventskalender krijg je 24 dagen lang groente-, kruiden- en fruitzaden waar je het hele jaar 2022 van kunt profiteren! Voor € 29,95 maak je de moestuinierder blij!

Milka en oreo adventskalender

Milka en Oreo adventskalender

Geen ordinaire chocolaatjes maar echte Milka en Oreo verrassingen achter ieder deurtje! Deze kalender ligt voor € 34,99 bij jou in de brievenbus.

Waterdrop adventskalender

Waterdrop adventskalender

Het goede voornemen om meer water te drinken wordt een stuk gemakkelijker met Waterdrop. In deze adventskalender vind je niet alleen heerlijke smaakblokjes (ook limited editions!) maar ook veel leuke extra’s als een geurkaars, drinkglazen en rietjes. Bij jou in de bus voor € 69,90

Culinaire adventskalenders: Pringles

Pringles adventskalender

Liefhebbers van hartig gaan voor deze Pringles adventskalender! Twaalf dagen kraken in verschillende smaken, voor € 37,63

Bakvorm kalender

Kaiser muffin adventskalender

Niet om te eten, deze muffin adventskalender, maar wel om eten mee te maken. Iedere dag een leuke koekuitsteekvorm, en aan het eind van de advent een muffinvorm voor 24 muffins! Veel bakplezier voor € 32,95.

Just Spices

Kruiden adventskalender

In deze just spices adventskalender krijg je iedere dag een kruidenmix plus een receptenkaart. Van avocado topping tot pizza en pasta kruiden, voor een smaakvolle decembermaand. Te koop voor € 29,92.

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely

Toegeven, een adventskalender met chocolaatjes is niet bijster origineel. Maar wat maakt dat uit als het van die lekkere Tony Chocolonely chocolaatjes zijn? Het enige probleem zal zijn om het bij eentje per dag te houden…Te koop voor € 16,99.

Nespresso adventskalender

Koffie!

24 dagen lang een lekker bakje koffie met deze Nespresso adventskalender. Verkrijgbaar voor € 21,95.

Dolce Gusto adventskalender

Dolce Gusto

Ook aan de eigenaren van een Nescafé Dolce Gusto machine is gedacht. Met deze adventskalender (€ 27,95) ben je tot de kerst voorzien van je dagelijkse portie cafeïne.

Foodspring adventskalender

Happy fitmas! Beleef je gezondste decembermaand ooit met de adventskalender van Foodspring. Boordevol eiwitrijke snacks als shakes en repen. Voor € 59,99 kun je kiezen uit een ‘finest’ of ‘vegan’ versie.

Bonne Maman

Bonne Maman adventskalender

Voor de liefhebbers van de lekkerste jam ook dit jaar weer een heerlijke Bonne Maman adventskalender met 23 potjes jam en 2 verrassingen! Voor € 29,90 beleef jij een fruitige advent!

Koro adventskalender

Ook foodie webshop Koro heeft adventskalenders, met chocolade-, noten- en fruitige lekkernijen van 24 coole voedingsmerken en foodinnovaties. Ook is er vegan variant! Verkrijgbaar voor € 45,00.

4 Comments

  1. O heerlijk, ik hoopte al dat er weer een Oil and vinegar kalender zou komen. Meteen besteld! De afgelopen jaren had ik er een van Rituals, nu twijfel ik over The Bodyshop.

  2. The Body Shop heb ik ook gekocht! Nu denk ik dat ik gewoon lekker al op 7 november begin met om en om een cadeautje van Oil and Vinegar en The Body Shop: 48 dagen plezier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*