Beery Christmas

Culinaire adventskalenders 2020

Ik ben dol op adventskalender, koop er ieder jaar minstens twee. Een beauty variant, zoals mijn favoriete adventskalender van The Bodyshop, en een culinaire variant, met chocolade, thee, bier, wijn of kaas! Vorig jaar had ik de Jumbo wijn kalender, ik weet nog niet welke het dit jaar gaat worden. Hieronder vast wat inspiratie voor culinaire adventskalenders voor als jij net zo’n fan bent als ik!

adventskalender

Culinaire adventskalenders

Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het wordt gebruikt om toe te leven naar Kerstmis en is langzamerhand komen overwaaien vanuit landen als Duitsland en Oostenrijk. Advent is de naam voor de periode voor kerst en komt van het Latijnse woord adventen, wat komst betekent. De adventskalender begint op 1 december en het laatste vakje wordt geopend op 24 december.

Bonne Maman

Bonne Mamam

De jamliefhebber kan een heerlijke adventstijd tegemoet zien met de adventskalender van Bonne Mamam. In een prachtige doos vind je 23 potjes jam en een verrassing op dag 24. Te koop via de website voor € 29,90.

Thee adventskalender

Thee adventskalender

Theeliefhebbers worden blij van deze adventskalender met 24 zakjes biologische thee.

Culinaire adventskalenders - Beery Christmas

Beery christmas

Liever een biertje? Met de Beery Christmas adventskalender kun je 24 dagen lang genieten van 24 ambachtelijke bieren die exclusief voor deze kalender gebrouwen zijn. Te koop online voor € 69,95

Oil and Vinegar

Oil en vinegar adventskalender

Ook mijn favoriete delicatessenwinkel heeft een adventskalender. Boordevol olievol, azijnen en kruiden. Helaas online al uitverkocht, maar in de winkels nog wel verkrijgbaar voor € 59,95

Ds patisserie

De prachtige boutique patisserie op de Denneweg in Den Haag heeft dit jaar ook een eigen adventskalender. Dat kan alleen maar lekker zijn! Wees er snel bij, want op=op. De foto is een voorbeeld, het ontwerp en de  inhoud blijft nog even geheim. Te koop voor € 40,00 (exclusief € 4,95 verzendkosten of op te halen in de winkel vanaf eind november).

Culinaire adventskalenders - Mymuesli

MyMuesli

Ook Mymuesli heeft dit jaar weer vier soorten adventskalenders. De Muesli (€ 49,90) met 24 mueslismaken, de Porridge (€ 39,90) met 24 x porridge in 15 smaken, de Premium (€ 59,90) met muesli, porridge, chocs en thee en tot slot de Deluxe (€ 129,90) met muesli’s, feestelijke Porridge, unieke mueslirepen, geurige biologische bladtheeën, Chocs,  toppings en unieke accessoires.

Culinaire adventskalenders - kaas

Kaas!

De enige echte kaas adventskalender is nu ook in Nederland te koop via Amazon.nl! 24 apart verpakte stukjes kaas van het Britse Ilchester Cheese. Voor € 34,99 een must have voor cheeselovers!

Culinaire adventskalenders - hete saus

Feeling hot hot hot!

Het wordt een warme decembermaand met deze Chilli Lovers adventskalender. 24 dagen hete saus, in 12 verschillende smaken, voor € 24,00!

En dan….is er koffie!

Koffie voor de Nespresso apparaten, een lekker bakkie voor iedere dag van de adventsperiode voor € 12,99. De adventskalender koop je hier.

Bewaar deze culinaire adventskalenders op Pinterest:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*