Deze gezellige kerstkrans voor in de keuken ziet er niet alleen heel leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker. Je hebt ‘m in een handomdraai gemaakt, ik vertel je hoe!
Metalen ring
Een metalen ring om zelf een krans te maken kocht ik bij Sostrene Grene, maar je kunt ze op diverse plekken aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Intratuin, Xenos of via Bol.com Mijn ring heeft een doorsnede van 20 cm.

Decoratie voor de kerstkrans
Voor het decoreren van de kerstkrans voor in de keuken gebruikte ik eetbare materialen, zoals verse kruiden (rozemarijn), specerijen als kaneel en steranijs en gedroogd fruit (sinaasappel en bessen). Maar je kunt natuurlijk ook een combinatie maken met andere decoratie als mini kerstballetjes of bijvoorbeeld paddenstoeltjes. Net wat je zelf leuk vindt. Om alles te bevestigen gebruik ik metaaldraad en een lijmpistool.
Gedroogd fruit
Je kunt rond de feestdagen wel zakjes gedroogd fruit vinden maar je kunt het ook prima zelf maken. Dat gaat het makkelijkste in een droogoven, maar het kan ook in een gewone oven. Belangrijk is de oventemperatuur laag te houden (tussen de 50 en 70 graden), het fruit in dunne plakjes te snijden en de ovendeur op een kier te laten zodat vocht kan ontsnappen. Controleer het fruit elk half uur en draai regelmatig om. Droogtijd kan wel variëren tot zo’n 8 uur!

Kerstkrans voor in de keuken
Ik maakte ook een video, die je kunt vinden op Instagram:
Wat heb je nodig:
- Metalen ring
- Verse rozemarijn (ik gebruikte ca. 20 gram)
- Decoratie: kaneelstokjes, steranijs, gedroogd fruit als sinaasappelschijfjes en bessen
- Lint
- Lijmpistool
- Metaaldraad
Bevestig de takjes verse rozemarijn met metaaldraad rondom de kransring. Breng eventueel een dubbele laag aan voor een mooie volle ring. Bevestig de decoratie op de krans met behulp van een lijmpistool. Bevestig er een mooi lint aan en je bent klaar om ‘m te laten shinen in je keuken!





