Kerst

Hasselback aardappel gratin

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]

All I want for x-mas…..culi-cadeaus!

Steeds meer mensen vieren kerstmis met cadeaus. Het is ook zo’n leuk gezicht, al die mooi ingepakte cadeaus onder de kerstboom. Ik zorg dan ook dat ik tijdig alle cadeautjes in huis heb, zodat ik nog een poos van de aanblik van al die pakjes kan genieten. Ben je of […]

Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Eendenborstfilet is wat mij betreft het ideale stukje kerstvlees! Bijzonder maar toch eenvoudig te bereiden, snel klaar en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Wat wil je nog meer? Oja, het smaakt ook nog een fantastisch lekker, mals met een lichtzoete smaak, en helemaal lekker als je […]

Dennenappel roomkaas

Op Pinterest – een enorme culi-inspiratiebron – kwam ik vorig jaar al een foto tegen van een dennenappel roomkaas. Zo leuk, die moest ik een keer maken! Vorig jaar kwam het er niet van maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Kerst op school Het is een eenvoudig bijgerechtje, […]

Kaaskoekjes met rode ui port chutney

Een lekker amusehapje of voorgerechtje, dat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. Deze kaaskoekjes met rode ui port chutney zijn op voor je het weet! En heb je nog chutney over? Doe het in een klein weckpotje, plak er een mooi etiket of label op en je maakt […]

Kerst merengueschuim

Leuk om cadeau te doen aan de gastvrouw of -heer deze kerst. In een mooi transparant zakje of cadeaudoosje. Maar ook heerlijk om op tafel te zetten bij de koffie of thee. Kerst merengueschuim is helemaal niet moeilijk om te maken. En met wat kleurstof en (taart)decoratie maak je de […]

Pavlova met stoofperen

Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in een prachtig toetje: pavlova met stoofperen! Pavlova Ik gebruikte dit keer een kant-en-klare pavlova bodem van AH. Dit soort producten zie je vaak rondom de feestdagen […]

Allerhande kerstfestival

Afgelopen week werd ik door mijn zusje geattendeerd op het krantenberichtje over het Allerhande kerstfestival. Als liefhebber van eten, Albert Heijn/Allerhande en kerst is dit natuurlijk een evenement waar ik bij MOET zijn!   Allerhande kerstfestival is een evenement in de stijl van de populaire foodfestivals, met de sfeer van […]

Sgroppino, ijskoud de lekkerste!

Het is een van mijn favoriete drankje c.q. toetje in de zomer: de sgroppino. Ook wel scroppino genoemd want over de schrijfwijze van dit drankje wordt getwist. Feit is dat het afkomstig is uit Italië, uit de regio Veneto om precies te zijn. Spoom De sgroppino is het ideale dessert […]

Orange-ginger jelly

Op de valreep een makkelijk maar lekker en mooi kerstdessert! Geïnspireerd door Jamie Oliver maakte ik deze heerlijke orange-ginger jelly, een sinaasappel-gember pudding. Die volgens Jamie smaakt als ‘christmas in a glass’. Ik kan je verzekeren, dat klopt! Sinaasappel-gember De combinatie van sinaasappel en gember geeft een mooie warm-frisse smaak. Serveer […]