Creatief met Enjoya paprika #2

Vandaag het tweede deel van de ‘collegiale creaties’ met de heerlijke Enjoya paprika (kijk hier voor de andere Enjoya recepten). Het was ook echt leuk om te zien dat iedereen er iets anders mee gemaakt had. Wel opvallend vaak gevuld, maar dat is ook niet zo gek als je met zo’n mooie paprika aan de slag gaat.

 Griekse geïnspireerde gegrilde paprika

Griekse inspiratie met gegrilde paprika

Gemaakt door BrigitDe Enjoya paprika vond ik lekker, zoet met een pittige nasmaak, mooi ‘vlezig’ en prachtig van kleur! Ik heb de paprika’s gewassen en in repen gesneden, op de bakplaat met wat groene kruiden, grof zeezout, peper uit de molen en olijfolie, dan bakken op 200 graden tot ze kleur krijgen. Geserveerd met tzatziki, gefrituurde ansjovisjes, zoete aardappelfrietjes en krulsla uit de moestuin met bosuitjes.

Gevulde paprika met tonijn

Gevulde paprika met tonijn

Gemaakt door Eva

  • 1 Enjoya paprika
  • 1 blikje tonijn
  • 10 grote knoflookolijven
  • een paar snippers rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • een paar plakjes cheddarkaas
  • 2 eetlepels gekruid paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie

Snij het kapje van de paprika en hol de binnenkant uit. Leeg het blikje tonijn in een kom. Voeg een aantal snippers rode ui toe. Snij de knoflookolijven in 4 stukjes en voeg toe. Doe een grote teen knoflook in de pers en voeg toe.

Schep de 2 grote eetlepels paneermeel in de kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Schaaf een aantal plakken of brokjes van de cheddar cheese en meng het geheel door elkaar. Snij nog een paar ringen van de paprika en leg die naast de paprika ter versiering

Schep de vulling in de paprika. Voeg nog een paar verse plukjes peterselie toe op de top en strooi wat paneermeel over het gerecht

Gevulde paprika met gehakt

 

Gevulde paprika met gehakt in tomatensaus

Gemaakt door Jantine

  • 2 paprika’s
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 200 gram Chinese kool
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 blik tomatenpuree
  • Marokkaanse stoofkruiden
  • Cayennepeper
  • Runderbouillon blokje
  • 200 gram rijst

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui even aanfruiten en het gehakt toevoegen. Voeg cayennepeper toe en bak het gehakt tot het bruin is. Roer er dan een blikje tomatenpuree doorheen. Bak daarna de Chinese kool een minuut mee.

Voeg de gezeefde tomaten toe en een halve liter water. Doe het bouillonblokje, de Marokkaanse kruiden en de rijst erbij en laat het 15 minuten koken, zodat de rijst goed gaart. Regelmatig roeren. Daarna nog 30 minuten op sudderstand. In de laatste 5 minuten de helft van de mais en kikkererwten toevoegen.

Vul de paprika’s met de tomatenvulling en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal 35 minuten in de oven. Leg in de eerste 25 minuten aluminiumfolie over de paprika. De laatste 10 minuten zonder folie.

Serveer de paprika’s met het restant van de mais en kikkererwten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge