Home » Italiaanse keuken » Pagina 11

Italiaanse keuken

Suppli al telefono of arancini

Suppli al telefono (arancini)

Recepten met een restje risotto wantrouw ik altijd een beetje…wie heeft er in vredesnaam ooit risotto over, dat is toch veel te lekker? Maar aan de andere kant: maak, als je toch bezig bent, extra risotto zodat je later ook deze heerlijke suppli al telefono of arancini kunt maken! Suppli […]

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van hoe je met een eenvoudig gerecht door het gebruik van de beste ingrediënten een culinair hoogstandje op tafel kunt zetten. Spaghetti alle vongole is denk ik wel mijn favoriete Italiaanse pastagerecht. Er zijn voor dit gerecht twee bereidingswijzen te onderscheiden […]

lasagne met kastanjechampignons en parmaham

Lasagne met kastanjechampignons en Parmaham

Mijn lasagna di casa mia is niet alleen het meest populaire gerecht van mijn blog, ook thuis wordt deze Italiaanse ovenschotel nog vaak gegeten, al dan niet op verzoek van de gasten. Om ook eens wat anders te proberen ben ik op zoek gegaan naar een lekkere alternatief. Dat is deze […]

Spaghetti aglio e olio

Een echte Italiaanse klassieker – de spaghetti aglio e olio – een gerecht dat gek genoeg nog niet op mijn blog terug te vinden was. Komt denk ik doordat ik het zelf niet echt als ‘recept’ beschouw, wat het natuurlijk wel gewoon is. In mijn ‘arme’ studententijd at ik dit […]

tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen

Tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen

Op doordeweekse werkdagen zet ik – iets te vaak dan mijn gezin lief is – graag pasta op tafel. Het is makkelijk, snel klaar en ontzettend veelzijdig. Deze tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen bijvoorbeeld, heb je in 10 minuten op tafel staan. Okay, ik gebruik dan wel verse tagliatelle (circa […]

Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni met gehakt en spinazie

Deze cannelloni met gehakt en spinazie staat al meer dan 15 jaar regelmatig bij ons op tafel. Een lekker maar ook machtig Italiaans gerecht. Ik heb het ooit overgeschreven uit een heel oud boekje van Het Nederlands Zuivelbureau en sindsdien nog vaak gemaakt. Het vullen van de cannelloni is even […]