Op doordeweekse werkdagen zet ik – iets te vaak dan mijn gezin lief is – graag pasta op tafel. Het is makkelijk, snel klaar en ontzettend veelzijdig. Deze tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen bijvoorbeeld, heb je in 10 minuten op tafel staan.
Okay, ik gebruik dan wel verse tagliatelle (circa 4 minuten kooktijd), gewassen rucola uit een zakje en voorgemarineerde knoflookgarnalen, maar toch…een lekkere en voedzame maaltijd in 10 minuten op tafel, wie wil dat nou niet? Gemak dient de mens tenslotte, vooral als je moe en hongerig uit je werk komt. Gebruik wel goede verse tagliatelle, niet alles wat je in het vak van de supermarkt vindt is van even goede kwaliteit. Sterker nog, ik gebruik vaak liever gedroogde pasta dan de pasta die voor vers moet doorgaan maar smaakt naar niets.
Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij!
Tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen
Wat heb je nodig (2 personen):
- 250 gram verse tagliatelle
- Beker snoeptomaatjes, gehalveerd
- Zakje rucola sla (75 gram)
- 200 gram knoflookgarnalen
- Goede olijfolie
Breng water aan de kook en kook hierin, met een snufje zout, de tagliatelle gaar volgens de tijd die staat aangegeven op de verpakking (meestal zo’n 3-4 minuten). Doe een flinke scheut goede olijfolie in de wok en verwarm hierin kort de knoflookgarnalen en gehalveerde tomaatjes. Giet de pasta af en doe deze bij de garnalen en tomaatjes in de wok. Roer er de rucola doorheen. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en vers geraspte zwarte peper.
Lekker en simpel, wat wil een mens nog meer!
Oeioeioeioei… Dát lijkt mij overheerlijk!
Simpel, lekker en gezond. Ben ik helemaal voor!
Lekker zeg! Ik ga het van de week maken, makkelijk en lekker, precies iets voor mij 🙂
Leuk, ben benieuwd hoe je het vindt!
Lekker! Snel en simpel maar oooo zo lekker! Hier houd ik van 😀
Ik heb net dit gerecht gemaakt. Ik had geen inspiratie en zag dit recept voorbij komen. Het was erg lekker. Ik houd van pittig dus heb ik wat olie met pepers er overheen gegoten voor iets meer smaak! Dankjewel voor het recept.
Super leuk om te horen!! Goed idee die olie met pepertjes, ik hou ook wel van een beetje pit!
Dat ziet er lekker uit! Gek op pasta en garnalen, yum 🙂 Fijn zulke snelle gerechtjes voor doordeweeks, ik houd ervan
Lekker zeg. Ik ben dol op deze ingrediënten!
Hmm lekker.. Denk dat ik dit een keertje voor mijzelf maak. De man houdt er niet zo van..