Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]
Italiaanse keuken
Biefstuk tagliata salade
Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi! Alleen de beste ingrediënten […]
Eenpersoonsmaaltijd: gnocchi met paddenstoelen
Ik ben dol op gnocchi! Die zachte ‘kussentjes’ gemaakt van aardappel zijn ideaal voor een snelle maaltijd. Ze hoeven immers maar 2 minuten te koken. Dit recept voor gnocchi met paddenstoelen is er eentje om je vingers bij op te eten! Eenpersoonsmaaltijd Op verzoek van single vrienden heb ik een […]
Eenpersoonsmaaltijd gnocchi met boter en salie
Deze gnocchi met boter en salie staat in een handomdraai op tafel en is echt het ultieme comfort food! De spekjes zijn optioneel, het gerecht is ook lekker zonder. Eenpersoonsmaaltijd Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent […]
Pasta all’amatriciana
Lang lang geleden, toen ik als au-pair in Rome werkte, was éen van de eerste pasta’s die ik leerde maken pasta all’amatriciana. En laatst kwam ik er achter dat het recept voor dit heerlijke gerecht geeneens op mij blog staat! Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Som […]
Pasta e fagioli of pasta fasul
“When the stars make you drool, just like pasta e fasul, that’s amore”. Dean Martin zong het al, pasta e fagioli is echte liefde. Dit van oorsprong Napoletaanse gerecht staat onder diverse namen bekend. Pasta e fagioli, pasta fazool en pasta fasul. Ik geef je het recept voor dit heerlijke […]