Home » De 6 spannendste Netflix series die je nu wilt zien!
Dark - Netflix

De 6 spannendste Netflix series die je nu wilt zien!

Normaal gesproken kijk ik weinig televisie. Liever lees ik een boek of werk ik aan mijn blog. Maar ik maak graag uitzondering voor een spannende serie. En dan het liefst op Netflix of HBO, zodat je lekker veel afleveringen achter elkaar kunt kijken. Door de kerstvakantie en de griep hebben we de laatste tijd best veel series gezien. De 6 spannendste Netflix series van nu wil ik graag met je delen!

De 6 spannendste Netflix series

Midnight Sun/Midnattssol (2016- 1 seizoen)

Een super spannende Frans-Zweedse serie die zich afspeelt in het uiterte noorden van Zweden en Zweeds lapland. Naast rituele moorden en het politie-onderzoek, krijg je ook een interessant kijkje in het leven en de discriminatie van de Samen (inwoners van Lapland). Echt een aanrader!

The fall (2016-3 seizoenen)

Deze serie is al wat ouder maar dit najaar kwam eindelijk seizoen 3 beschikbaar. En hoewel dit derde seizoen wat minder was dan 1 en 2, heb ik toch weer genoten van deze serie. Gillian Anderson (Scully uit X-files) speelt de rol van hoofdinspecteur Stella Gibson in de spannende jacht op een seriemoordenaar in Belfast.

Hinterland (2015-2 seizoenen)

Sommige series wil je alleen al kijken om de prachtige omgeving waarin het zich afspeelt. Zoals bij Hinterland in het prachtige graafschap Wales in Engeland. Detective Tom Mathias verhuist van de grote stad naar het stille Aberystwyth maar vindt hier niet de rust waar hij naar zocht…Bloederige moorden in een adembenemend landschap, wat wil je nog meer?

https://youtu.be/mW85l39rIlg

Mindhunter (2017-1 seizoen)

Deze ongelofelijk mooi gemaakte serie (David Fincher!) neemt je mee terug naar 1979, waar twee FBI-agenten een onderzoek starten naar het doen en denken van ’s werelds zwaarste criminelen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en super spannend!

The Sinner (2017 – 1 seizoen)

Een doodgewone moeder steekt op een doodgewone en klaarlichte dag zonder reden een man dood. Waarom, dat weet ze zelf ook niet meer. De reden wordt in de serie langzaam ontrafeld. Intrigerend en spannend, met een mooie hoofdrol van Jessica Biel

https://youtu.be/zy0b9e40tK8

Dark (2017 – 1 seizoen)

Dark heeft in de verte wel wat weg van Stranger Things. En tegelijkertijd ook weer niet, want veel spannender! Deze Duitse serie speelt zich af in verschillende tijdsgebieden (2019 – 1986 en 1953) in de buurt van een kerncentrale in het kleine plaatsje Winden. Tijdreizen is altijd behoorlijk ingewikkeld, dus is het opletten geblazen!

Kijk jij ook graag spannende series op Netflix? En heb je nog een goede tip voor me? Ik hoor ze graag!

 

 

 

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Leuke tips! Wij zijn nu Mindhunter aan het kijken. De rest nog niet gezien.

  2. Midnattssol heb ik net gezien. Hinterland staat al in mijn lijst. De andere nog niet. Leuke tips!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*