Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
plantenasiel

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Wist je dat het dit jaar 150 jaar geleden is dat de legendarische pepersaus Tabasco® voor het eerst het levenslicht zag? Het recept (met slechts drie ingrediënten: pepers, zout en azijn) en het productieproces zijn anno 2018 vrijwel onveranderd gebleven. In maar liefst 185 landen wereldwijd is de saus bekend onder de naam Tabasco, waaronder Nederland.

Het bijzondere van Tabasco is dat het vooral werkt op de prikkeling van de smaakpapillen. Het voegt niet zozeer smaak toe, maar versterkt de smaak van je gerecht. Heb jij een flesje in je keuken staan?

bijzondere restaurants - voertuigen: de Hofftrammm

Beleven

Ik probeer nu al een hele tijd een etentje in de Hoftrammm te boeken maar tot nu toe tevergeefs. Voor dit avondje culinair dineren in een tram terwijl deze door het mooie Den Haag rijdt is er blijkbaar meer animo dan plek. En ik vind het persoonlijk dus best lastig om dan maar een datum in april te boeken, omdat ik nu helemaal niet weet of ik dan kan of zin heb. Maar als ik echt wil (en ik wil het echt) moet ik toch maar gaan reserveren. Ik schreef eerder een artikel over restaurants in bijzondere voertuigen, zoals een trein, tramm of boot. Of over restaurants op hoogte! Wat is de meest bijzondere plek waar jij ooit hebt gegeten?

plantenasiel

Doen

Heb je geen plek meer voor die ene plant? Of ben je juist op zoek naar een nieuwe? Neem dan eens een kijkje bij het Plantenasiel Leiden. Daar krijgen planten waarvoor mensen niet meer willen of kunnen zorgen een tweede kans! In het asiel worden de planten opgelapt en voor een kleine donatie kan de plant worden overgenomen. Van deze donatie kopen ze weer goede aarde, plantenvoeding en grotere potten om planten klaar te stomen voor een nieuwe eigenaar.

Het plantenasiel Leiden is iedere vrijdagmiddag (13.00 – 17.00 uur) geopend en bevindt zich in de oude basisschool De Vlieger tegenover Leiden Centraal.

Australian Valentijn

“I like you more than chocolate. And I really like chocolate”. Australian komt dit jaar weer met een Valentijnscollectie om bij weg te smelten! Naast de prachtige harten met noten hebben ze dit jaar hele leuke chocolade tabletten (melk, wit of puur), belegd met mini marshmallows, knapperige hartjes en luchtige rice crips. Heerlijk om samen te delen met je lief of om gewoon lekker lang(zaam) zelf van te genieten. En die tekst is zo leuk! Verkrijgbaar in de webshop voor € 7,95

Ben Jerrys Non Dairy

Proeven

Goed nieuws voor ijsliefhebbers die geen zuivel mogen of willen eten: Ben & Jerry’s Non-Dairy ligt vanaf nu in de Nederlandse supermarkten. Heerlijk eerlijk vegan gecertificeerd, met amandelmelk gemaakt ijs.

Chunks? Check! Swirls? Check! Non-Dairy? Check. Er zijn vooralsnog twee verschillende smaken: Chocolate Fudge Brownie en Chunky Monkey (bananen ijs met choco chunks & walnoten). Check voor de exacte locaties de Non-Dairy store locator op de website van Ben & Jerry’s. Of bestel direct online bij AH!

het-grote-boek-van-minder

Lezen

Tegenwoordig lijkt het in de wereld vooral te draaien om meer, groter en beter. Maar is een beetje minder soms niet fijner? Minder werken, minder spullen, minder online? In de nieuwe special van Flow magazine ‘Het grote boek van minder’ lees je dat het best allemaal wat minder kan. Minder doen, minder controle, minder spullen, minder woorden. Maar bijvoorbeeld ook koken met minder pannen! Verkrijgbaar voor € 12,95 in de boekhandel of te bestellen via de webshop.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Mijn favoriete overzicht! Ik vond zelf Vuurtoreneiland in Amsterdam en TuinDiner in Heiloo de meest bijzondere plekken waar ik ooit gegeten heb. Fijn weekend!

  2. Frits Schuster

    Mijn vrouw en ik hebben meerdere keren in de Watertoren van Westzaan/Assendelft gegeten in het restaurant op de 10e verdieping.
    Het eten, de ambiance en het uitzicht op de 10e verdieping bij Groeneveld Eten is fantastisch

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*