Home » De 10 leukste culi films & series

De 10 leukste culi films & series

De echte foodies onder ons weten dat voor sommige mensen gewoon alles om eten draait. Als je aan mij en mijn man vraagt hoe onze vakantie geweest is zal mijn man je vertellen over alle mooie dingen die we gezien hebben. Ik vertel je wat we allemaal gegeten hebben. Kookboeken ‘lees’ ik voor het slapengaan, ik kijk Heel Holland bakt bij de NPO én BBC, culi films en ben groot fan van alle supermarktbladen, van Hallo Jumbo tot de Allerhande.

10 x de leukste culi films & series

Julie & Julia - de leukste culi films

Een filmpje kijken of een serie op Netflix? Als het over eten gaat zit je bij mij al snel goed! Hieronder een overzicht van de leukste 10 culi films & series.

Julie & Julia

Uit 2009 komt deze heerlijke film over het waar gebeurde verhaal van blogger Juli Powell die besluit om in één jaar alle 524 recepten van Julia Child te koken. Meryl Streep is fantastisch in de rol van Julia Child.

Ratatouille

Deze aandoenlijke tekenfilm van Disney uit 2007 gaat over de culinaire rat Rémy. Deze rat is vastbesloten zijn grote droom te verwezenlijken: een grote Franse chefkok te worden. Leuk voor kinderen én volwassen.

Chocolat

In het Franse dorpje Lansquenet lijkt de tijd al een eeuw lang stil te staan. Totdat Vianne Rocher (gespeeld door Julliette Binoche) zich er vestigt en een chocolaterie opent. Met haar ‘magische’ gave om voor elke inwoner de juiste chocolade te kiezen weet ze iedereen voor zich te doen smelten. Een heerlijke feel good film (2000)!

The cook, the thief, his wife and her lover

Dat een food film ook kan uitmonden in een bijna absurdistich verhaal over seks, liefde, wraak, decadentie en kannibalisme bewijst deze film uit 1989. Elke avond bezoekt een dief samen met zijn vrouw het luxueuze restaurant Le Hollandais. Wanneer de vrouw daar verliefd wordt op een boekhandelaar en zij, met hulp van de kok, elkaar iedere avond in het geheim ontmoeten kan het niet anders dan uitlopen op gruwelijke wraak….

Chef’s table (2015, 6-delige serie)

Op Netflix heb ik echt genoten van deze serie rondom het reilen en zeilen in de keuken van zes gerenommeerde internationale chefs. Filmmaker David Gelb, bekend van Jiro Dreams of Sushi, ging voor de nieuwe Netflix Original-docuserie Chef’s Table op bezoek bij een groot aantal topchefs om letterlijk een kijkje in hun keuken te nemen.

culi films

No reservations

Een romantische comedy over een chefkok (Catherina Zeta-Jones) die alles weet over lekker eten maar een ‘kookboek voor het leven’ nodig hebt om te weten wat je nu precies moet doen. Met die vrijgevochten sous-chef, met het nichtje wat bij haar in huis komt wonen en alleen vissticks eet, met het hele leven an-sich eigenlijk! Beetje zoetsappig maar heerlijk voor een avondje voor de buis.

Charlie & The Chocolate Factory/Sjakie en de chocoladefabriek

De remake van Tim Burton uit 2005 is gebaseerd op de film ‘Willy Wonka & The Chocolate Factory uit 1971. Chocolade-fabrikant Willy Wonka (Johnny Depp) schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

Chef - de leukste culi films

Chef (2014)

Na een conflict met zijn baas besluit Chef Carl Casper (Jon Favreau) op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Supersize me

In deze documentaire uit 2004 van Michael Moore zie je wat het effect is wanneer iemand 30 dagen niets anders eet dan McDonalds voedsel. Een satirische film over de Amerikaanse fastfood industrie. Je vindt deze documentaire waarschijnlijk nog wel op Netflix of Youtube.

Bankerot (2014, 8-delige serie)

Van de makers van o.a. The Killing en Borgen komt deze Deense tragikomische serie waarin twee jeugdvrienden een oude droom verwezenlijken: samen een restaurant openen. Voor voormalig sommelier Thomas een mogelijkheid om aan te tonen dat hij weldegelijk voor zijn zoontje kan zorgen, die al twee jaar geen woord gesproken heeft. En voor Dion, een getalenteerde chef die net uit de gevangenis komt en nog geld schuldig is aan een gevaarlijke crimineel een kans om uit de schulden te komen.

Ik maak in deze blogpost gebruik van zgn. affiliate links. Door via de links te bestellen ondersteun je kostenloos mijn blog. Alvast bedankt!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Julie en Juliette vond ik echt leuk over een vrouw die zichzelf ontdekt. De oude versie van Charly en de chocolatefactory vind ik ook een leuke film. Ik ben niet zo'n fan van de versie met Johny Depp.
    nynkeboer21@gmail.com

  2. Enkele jaren geleden verheugde ik me op de nieuwste aflevering van No Reservations van rock 'n roll-chef Antony Bourdain. Vloeken, roken en koken; heerlijk! Maar wat bleek, er bestaat ook een film No Reservations, die ik hartstikke illegaal had gedownload. De eerste paar minuten worstelde ik me door de film, maar al snel werd ik gegrepen door de romantiek, het culinaire drama en de flauwe grappen. Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart brengen cult naar een hoger niveau, maar ik blijk ervan te houden …

  3. Ik vind Masterchef heel leuk en enorm leerzaam. Daarnaast vond ik Ratatouille ook een schitterende film. Ik ben erg benieuwd naar deze Deense serie, dus ik doe graag mee! 🙂

  4. Julie & Julia vind ik fantastisch! En Chocolat is ook zo vermakelijk 😀 Moet ik echt kiezen? Nu kijk ik ook nog eens uit naar Burnt, moet alleen nog iemand vinden die met me mee wil naar de bios. Maar wie weet word die film wel mijn absolute favoriet…

  5. Gefeliciteerd Kirsten en Simone, jullie zijn de winnaars van de dvd-box Bankerot! Nemen jullie even met mij contact op via dm of e-mail, dan stuur ik jullie de prijs zo snel mogelijk toe!

  6. Yay, dank je wel!! Heb je meteen een mailtje gestuurd. Ben zó ontzettend blij 😀

  7. Gefeliciteerd, heel veel kijkplezier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*