Home » Minder plastic gebruiken doe je zo!
minder plastic gebruiken

Minder plastic gebruiken doe je zo!

Ik schreef al eerder een artikel met tips om minder plastic te gebruiken. Omdat ik nog steeds schrik van de hoeveelheid plastic die ik (apart) inzamel blijf ik zoeken naar duurzame alternatieven. Vandaag dus nog meer tips om minder plastic te gebruiken, in de keuken of onderweg!

Minder plastic gebruiken

Meeneem koffiebeker

Haal jij graag koffie buiten de deur, onderweg naar school of werk? Neem dan vooral je eigen koffiebeker mee. Naast goed voor het milieu is dat namelijk ook goed voor de portemonnee. Met je eigen beker krijg je bij Kiosk € 0,25 cent korting en bij Starbucks € 0,30 korting op een kop koffie. Alle beetjes helpen! Deze koffiebeker is ook nog eens opvouwbaar dus neemt amper ruimte in beslag in je tas.

Werklunch

Neem jij keurig je boterhammetjes mee naar werk of school? Met zo’n hip herbruikbaar boterhamzakje kun je voor de dag komen! Makkelijk schoon te maken (kan zelfs in de vaatwasser!) en licht om mee te nemen.

minder plastic gebruiken

Green food huggers

Waarschijnlijk ben je al heel bewust bezig om ook minder voedsel te verspillen. En bewaar je dus een heleboel restjes in je koelkast. Een stukje komkommer hier, een halve tomaat of een gehalveerde paprika daar. Je bewaart ze eenvoudig met deze ‘foodhuggers’ van flexibel rubber. Weg met de plasticfolie!

Siliconen vershouddeksels

Als je net als ik vaak restjes over hebt van het avondeten (die een hongerige puber graag weer opeet voor de lunch de volgende dag), dan kun je vast heel goed deze siliconen deksels gebruiken. Deze set met deksels in 6 formaten (diameter tussen 6 en 21 cm) zijn geschikt voor het afdekken van kommen, borden of bekers en bieden dus een duurzaam alternatief voor plastic vershoudfolie en aluminiumfolie.

minder plastic gebruiken

Rietjes

Plastic rietjes kunnen echt niet meer. Maar een cocktail of een milkshake smaakt toch wel zoveel lekkerder met een rietje….. Gelukkig zijn er talloze duurzame alternatieven van bijvoorbeeld RVS, glas, bamboe of siliconen. Met reinigingsborstel.

Schoonmaakzeep

Weg met die plastic flessen Dreft en Ajax, vervang deze door een schoonmaakzeep! Deze biologische en handgemaakte zeep kun je gebruiken als afwasmiddel of om mee schoon te maken.

minder plastic gebruiken

Bee’s Wrap Bijenwas Doekjes

Ik schreef al eerder over deze bijenwasdoeken maar ben hier zo enthousiast over. Het is echt een duurzaam alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie. Je kunt er mee afdekken, verpakken en bewaren en ze zijn eenvoudig schoon te maken. Door de warmte van je handen vormt de waslaag van de Bee’s wrap zich om het te verpakken product. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen met bijenwas, boomhars en jojoba-olie en verkrijgbaar in diverse formaten en leuke printjes.

Heb jij nog goede tips om minder plastic te gebruiken?

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bewaar nu op Pinterest:

Minder plastic gebruiken

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Handige tips! Ik probeer ook zoveel mogelijk eigen verzorgingsproducten te maken thuis
    met basisproducten. Zo maak ik ook eigen tandpasta ( https://www.biobey.be/gezonde-levensstijl/bio-tandpasta-maak-het-zelf-in-slechts-5-minuten/ ) volgens dit recept.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*