Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Kallax plankverdeler

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Fan van hiphop? In De Kunsthal in Rotterdam is t/m 15 september de tentoonstelling ‘Sweet Dreams. How Hiphop took over Fashion’ te zien. Hiphop begon als subcultuur in de New Yorkse wijk The Bronx, maar beïnvloedt inmiddels wereldwijd het straatbeeld op het gebied van lifestyle en mode. De tentoonstelling laat de looks, de codes en de creatieve kracht van de hiphopcultuur zien.

Beleven

Tientallen grote zeilschepen komen van 20 t/m 23 juni naar Sail op Scheveningen, omdat hier de finish is van de Liberty Tall Ships Regatta. Tien tot vijftien klassieke windjammers en rond de twintig middelgrote zeezeilschepen komen daarvoor naar de Scheveningse haven. Veel van deze schepen varen over de hele wereld en zijn alleen te zien bij grote internationale maritieme evenementen zoals Sail Amsterdam. Extra bijzonder van Sail op Scheveningen is dat de schepen niet alleen te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden!

Doen

Dit weekend vaart Bosch Parade in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een wereldwijd unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten die blijven oproepen tot nieuwe hedendaagse creaties. Wonderlijke vaartuigen gaan in een bonte stoet over de Dommel en zijn te bewonderen vanaf de waterkant. Een absurdistisch spektakel!

Proeven

Cheesecake koningin Sabine van de blog Oh my foodness heeft sinds kort twee eigen cheesecake bakmixen op haar naam staan: een klassieke New York style cheesecake en een no bake cheesecake. De mixen zijn van Homemade en exclusief verkrijgbaar bij Jumbo voor € 2,79.

Kallax plankverdeler

Kopen

Heb jij toevallig ook een IKEA Kallax kast? Toen ik onlangs bij IKEA was zag ik dat ze nu zogenaamde plankverdelers verkochten. Hiermee verdeel je een vak van je kast in tweeën. Omdat de verdeler (alleen verkrijgbaar in grijs) een beetje uitsteekt krijg je een heel leuk 3-D effect in je kast. Ik ben er blij mee! De Kallax plankverdeler kost € 15,00 per stuk.

Over eten gesproken

Lezen

Omdat ze momenteel een moeilijke periode door gaat. Maar vooral omdat haar blog gewoon ontzettend leuk is en ieder recept lekker, zet ik dit weekend graag de blog ‘Over eten gesproken‘ van Mariëtte in het zonnetje. Op haar blog deelt ze lekkere recepten, reviewt ze kookboeken en restaurants en geeft ze maandelijks een kijkje achter de schermen. Daarnaast is ze ook gewoon een heel lief, leuk, gezellig en behulpzaam mens!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*