Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
raamtekening

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

400 jaar kaas in de kunst

Je kunt nog t/m 11 maart de tentoonstelling ‘Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst’ bezoeken in het Stadsmuseum Woerden. Woerden eet, beleeft en is kaas. Het maken en verhandelen van kaas is al vanaf de 17e eeuw een belangrijke bron van inkomsten voor deze stad. De historische kaasmarkt wordt er nog wekelijks georganiseerd.  De tentoonstelling etaleert kaas in 400 jaar beeldende kunst: van kostbare pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters naast exemplaren van moderne en hedendaagse kunstenaars als Dick Bruna en Loesje. Een tentoonstelling om van te watertanden!

ns-wandeling-amsterdam-via-westerborkpad---amsterdam-joods-historisch-museum

Beleven

Probeer jij ook meer te bewegen, bijvoorbeeld door iedere dag te wandelen (misschien wel 10.000 passen)? Een leuke manier om te bewegen zijn de NS wandelingen van station naar station. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, wandelingen door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen. Bijvoorbeeld de wandeling vanaf Amsterdam Centraal naar Muiderport via het Westerborkpad. Hier volg je het spoor van de vele Joden die vanaf de Hollandse Schouwburg via station Amsterdam Muiderpoort naar kamp Westerbork zijn gedeporteerd. Op de site kun je zowel de routebeschrijving als een kaart downloaden.

Kookworkshop Puglia

Doen

Sinds ik in Thailand een kookworkshop heb gedaan heb ik de smaak wel te pakken. Ik zal zeker proberen om op vakantie weer zoiets te doen. Of nog beter: een hele culinaire vakantie te boeken. Zoals de kook- en wijnreis naar Puglia onder leiding van Nicoletta Tavella. Denk culinaire excursies naar authentieke biologische mozzarella en olijfolie makers, uitgebreid proeven in wijnkelders, verse kruiden plukken, onbespoten groente en tomaten oogsten en eten, lokale markten bezoeken en natuurlijk heel veel kookworkshops en eten! De reizen in februari en maart zijn al volgeboekt maar vanaf april is er weer plek. Meer informatie lees je op de website van La Cucina del Sole.

raamtekening

In december won ik een raamtekening die ik mocht uitkiezen uit de Etsy shop van Ceciel van der Pas. Natuurlijk koos ik voor een kerst quote, vond deze wel heel erg toepasselijk 🙂 En zelfs voor een DIY kluns is werken met zo’n sjabloon heel goed te doen. Je plakt de sjabloon aan de andere kant van de ruit (je krijgt ‘m toegestuurd in A4 en A3 formaat, gewoon en gespiegeld) en je tekent de tekening over met een krijtstift.

Ik ben super blij met deze raamtekening op mijn happy kitchen deur! Maar je kunt ook quotes kopen of tekeningen voor geboorte, seizoenen etc. etc. Sjablonen kosten € 3,96 en voor € 14,95 maakt zij een gepersonaliseerde tekening voor je op maat. Neem zeker eens een kijkje in deze creatieve webshop!

Cheesecake company

Proeven

Dol op cheesecake? Ga dan eens langs bij The Cheesecake company in Den Haag. Ze serveren verse cheesecake in meer dan 50 bijzondere smaken in de categorieën: fruit-, chocolat- en adult & Dutch flavours. Van mango tot bailey’s en van stracciatella tot pumpkin. Ook maken ze op verzoek bruidstaarten of glutenvrije cheesecake. De Cheesecake company is gevestigd aan de Torenstraat 32 in Den Haag.

distilleren

Lezen

In ‘Distilleren, de kunst van het ruiken, vertelt distillateur Fenny Van Wees uitgebreid over de kunst van het (fijn)distilleren. Over de geschiedenis van het ambacht en dat van haar familiebedrijf:  A. Van Wees distilleerderij De Ooievaar, de enige overgebleven ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam.

De tweede helft van het boek draait om het ondergewaardeerde zintuig ruiken. Hoe werkt onze neus, wat doet geur met mensen (zowel ‘professionele neuzen’ als leken)?

Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen. In juli 2016 werd het Amsterdamse ambacht fijndistilleren officieel opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Koop het boek rechtstreeks in de webwinkel van de uitgever, via de betere boekhandel of online via Bol.com!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Ik las cheesecake en zei gelijk tegen mijn vriend: hé, je zou van t weekend cheesecake maken! Yeah!!

  2. oh daar gaat ik even een keer heen The Cheesecake company in den haag :D, ben er zelf niet happig op maar mijn meiden wel 😀

  3. Leuk overzicht! En Puglia is fantastisch, ik ben er al 15 jaar niet meer geweest (iets met een ex enzo haha) maar het wordt hoog tijd om weer terug te gaan!

  4. Wat een fijn overzicht weer! Die kook- en wijnreis naar Puglia van Nicoletta lijkt mij echt geweldig! Hij gaat op de travellist.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*