Home » 10 jaar My happy kitchen & lifestyle!
10 jaar My happy kitchen

10 jaar My happy kitchen & lifestyle!

Op 5 januari 2014 kwam mijn allereerste blogpost online! Ik had een paar maanden daarvoor al een soort statische website gemaakt, maar wat ik eigenlijk wilde was bloggen. Net als een aantal van mijn favoriete bloggers die ik volgde. Gek genoeg geeneens over eten, maar over beauty. Nu zijn we 10 jaar verder en is mijn nieuwe hobby van toen gewoon mijn baan geworden! Ik blik dan ook vandaag graag met jullie terug op 10 jaar My happy kitchen en lifestyle.

Pesto vijzel

Eerste blogpost

Die eerste blogpost, dat was dus een ‘foodbucketlist‘. Een lijst met gerechten die ik ooit nog een keer wilde maken. Zoals mayonaise, pesto en erwtensoep. Een stok achter de deur, want beetje bij beetje kwamen die recepten dan ook online. Het tempo zat er al gelijk goed in, ik plaatste zo’n drie keer in de week een nieuwe blogpost. Inmiddels staan er ruim 2000 online!

nieuw logo

En niet meer alleen recepten, want in maart 2017 veranderde ik mijn naam en logo in ‘My happy kitchen & lifestyle’. Vanaf toen kregen ook onderwerpen als beauty, reizen, cultuur en geschiedenis een plekje op mijn blog.

noca-nola

Mijn favoriete blogposts

Mijn favoriete blogposts zijn zonder twijfel die over nostalgie en geschiedenis. Geschiedenis van merken of producten, en natuurlijk van beroemde gerechten. Ik heb maar liefst 47 aflevering van de geschiedenis van beroemde gerechten en producten online staan, met in elke aflevering twee producten of merken. Maar er zijn ook verhalen te lezen over de geschiedenis van het Chinees restaurant, Noca Nola of de bioscoop in Nederland.

champignonroomsaus

Best gelezen blogposts

Het wisselt natuurlijk een beetje per seizoen, maar over het hele jaar gezien zijn dit de vijf best gelezen blogposts:

 1. Champignonroomsaus
 2. Zelf eenvoudig Vietnamese springrolls maken
 3. 10 x taart recepten
 4. vijgenjam maken
 5. carpaccio bonbon met truffelcrème

tips voor een weekendje hamburg - Speicherstad

Hoogtepunten

Het aantal hoogtepunten is eigenlijk te veel om op te noemen. Van eten in sterren restaurants tot de meest bijzondere events op unieke locaties. Toch wil ik er wel een aantal uitlichten die mij nog altijd bijblijven! Zo was ik in april 2018 op de radio bij Arbeidsvitaminen met mijn eigen top 25 uit de jaren 70. Ook heb ik diverse keren in bladen en kranten mogen staan. Ik heb al deze publicaties verzameld op de pagina ‘In de media‘.

Ik heb een aantal mooie persreizen mogen maken, naar Cyprus, Italië (2x), Portugal en Hamburg.

Voor een opdracht voor de gemeente Leidschendam-Voorburg mocht ik twee professionele kookvideo’s laten maken, een bijzondere ervaring. Ben trots op het eindresultaat!

Al twee jaar lang mag ik mijzelf Wehkamp ambassadeur noemen en in 2023 was ik zelf Wehkamp gastblogger en mocht ik maandelijks een blog schrijven op Wehkamp.nl 

Het meest bijzondere hoogtepunt is denk ik wel dat ik begin 2021 ontslag heb genomen na 27 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt bij De Haagse Hogeschool. Een spannende beslissing (helemaal omdat een paar weken later de hele wereld plat ging vanwege corona). Maar ook eentje waar ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van heb gehad.

My happy kitchen kerstmagazine

Waar ik trots op ben is het feit dat ik dingen durf te doen, uit te proberen, ook al wordt het uiteindelijk geen succes. Maar beter geprobeerd en gefaald dan nooit geprobeerd en spijt toch? Zo runde ik een jaar lang een online webshop (super leuk, maar meer werk dan het opleverde), schreef ik een e-book over starten met bloggen dat te koop staat op Bol.com (5x verkocht….) en maakte ik een digitaal kerstmagazine dat gelukkig wel heel goed werd ontvangen en gelezen. Ook voor mijn tweede blog My happy 50 plus life, dat ik begin dit jaar startte, moet ik nog even de juiste drive zien te vinden.Maar het belangrijkste: aan alle ervaringen beleef ik plezier en ze brengen mij ervaringen en leermomenten! 

10 jaar my happy kitchen

Dieptepunten

Zonder dalen geen pieken natuurlijk, al zijn er in die afgelopen 10  jaar gelukkig maar weinig dieptepunten geweest. Maar ze waren er helaas wel. Zo is mijn site twee keer gehackt. Vooral de tweede keer, in april van dit jaar, is echt een drama geweest. Mijn site was een week offline en daardoor heb ik in de Google rankings onwijs veel posities verloren. Ik ben dat tot nu toe nog maar nauwelijks te boven aan het komen. Erg demotiverend!

Ook heb ik een keer een boete ontvangen voor het schenden van het copyright van een foto. Ik ben heel eerlijk dat ik de begintijd –  net als veel bloggers met mij – niet goed wist hoe alles precies werkte. Je kon toch wel een leuke foto van het internet plukken? Het was dus een dure maar wijze les!

E-book Starten met bloggen

Ook bloggen?

Denk je nu, ik wil ook blogger worden? De wijze lessen uit mijn e-book heb ik verwerkt in een serie op mijn tweede blog. Doe er je voordeel mee! Ik ga verder voor de volgende 10 jaar. Maar niet zonder eerst jullie, mijn lezers, te bedanken! Want zonder lezers, geen blog. Ik hoop dan ook dat jullie mijn ook de komende jaren nog met plezier zullen gaan volgen. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

 1. Henriette LM

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.????????
  En er zullen hopelijk nog vele jaren volgen.

 2. Henriette LM

  Die vraagtekens, dat was een smiley hahaha

 3. Gefeliciteerd! Ik lees je blog al jaren met veel plezier en het recept voor butterchicken is hier een grote hit. 🙂

 4. Van harte gefeliciteerd met je 10-jarige blog.
  Altijd heel leuk om je recepten te lezen (en soms te maken) en om mee te genieten met je andere belevenissen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*