Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Tot en met maandag 22 januari kun je stemmen op je favoriete reclame voor het winnen van de Gouden Loekie 2017. Ik kijk vrij weinig tv dus de meeste genomineerde reclames zeiden me niets. Maar deze van OHRA (huisdierenverzekering) vind ik wel heel erg leuk en mag van mij winnen! Heb jij een favoriete reclame? En behoort die ook tot één van de genomineerden?

Turrell-Skyspace

Beleven

Eén van mijn favoriete musea is Museum Voorlinden in Wassenaar. Nog maar iets meer dan een jaar oud, maar nu al een topper wat mij betreft. Dit museum voor moderne kunst is gevestigd in een prachtig gebouw op een nog prachtigere locatie. Je kunt er ook heerlijk wandelen in de tuinen en in het nabij gelegen landhuis lekker lunchen of borrelen. Het museum omvat een aantal permanente werken waarvan Sky Space van James Turell (zie foto) en Couple under an umbrella van Ron Mueck mijn favorieten zijn.

Maar er zijn ook steeds wisselende tentoonstellingen die altijd de moeite waard zijn. Zo is er vanaf vandaag (t/m 27 mei) een solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Martin Puryear (1941). Al 50 jaar werkt Puryear aan een consistent oeuvre dat niet in een stroming te vangen is. Met zijn sculpturen onderzoekt hij identiteit, cultuur en geschiedenis. Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij de kunstenaar, die zijn werken zelf op ambachtelijke wijze van natuurlijke materialen vervaardigt.

Amsterdam-Food-Pitch

Doen

Rijd iedereen om voor jouw appeltaart? Staat je koelkast vol met zelfgemaakte likeurtjes? Draai jij je eigen worsten of gooi je al je passie in het wecken van fruit? Doe dan mee aan de Amsterdam Food Pitch! Deze verkiezing van het lekkerste product van 2018 is dé kans om jouw product op de kaart te zetten. En wie weet lig jij binnenkort voor het grijpen bij De Kweker, dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food. Waar honderden foodprofessionals dagelijks hun inkopen doen. Inschrijven is mogelijk t/m 22 maart. Daarna wordt er een shortlist gemaakt en worden de finalisten bekend gemaakt in april. Er kan worden gestemd door publiek (25%) en door de vakjury. De finale vindt plaats op 25 juni in Amsterdam. Meedoen? Schrijf je dan nu in!

3 gember thee

van max

Proeven

Als ik in het centrum ben wip ik regelmatig even langs bij Marqt. Niet dat ik nou zo’n fan van deze winkel ben (niet echt eigenlijk) maar omdat ze er twee van mijn favoriete producten verkopen die ik elders lastig kan vinden: Van Max pistache pindakaas en lavendelworst van Brandt & Levie. Die pindakaas bevat maar liefst 47% pistachenoten en is zo goddelijk lekker! Kost ook wel wat, € 6,50 voor een potje van 200 gram. Maar dan heb je ook echt wat! Ik smeer het het liefst op zo’n dunne Wasa cracker met rozemarijn en zeezout en doe er nog wat extra zeezout over. Een traktatie! Ook eens proberen? Check de site voor verkooppunten (ook online!)

Quest extra eten

Lezen

Ieder jaar brengt het populairwetenschappelijke magazine Quest in januari een special uit over eten. In de Quest Extra ETEN die nu in de winkel ligt staat dit keer biologisch vlees centraal. Maar je leest over nog veel meer interessante onderwerpen. Waarom vinden mensen stukjes in hun eten vaak zo vies? Hoe komt het dat sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken? Voor maar € 5,95 ben je weer een hoop kennis over eten rijker! Koop ‘m in de supermarkt of boekhandel of bestel hier online.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*