Home » Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen en proeven
Brabantia voorraadbussen

Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien horen, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

In het Noordbrabants museum in Den Bosch is nog t/m 15 oktober de tentoonstelling ‘De jaren 80 – doemdenkers en positivo’s’ te zien. Van de inhuldiging van Beatrix tot de val van de Berlijnse muur. Van Doe maar tot Madonna. Tijdens de tentoonstelling herbeleef je de hoogte- en dieptepunten op het gebied van politiek&maatschappij, innovatie & techniek, milieu en gezondheid, mode en muziek, film en tv en sport. Ik ga er zeker naar toe! Alvast even terugblikken op de jaren 80? Bekijk het filmpje hieronder of lees mijn artikel over de trends in eten en drinken uit de jaren 80.

Horen

Tijdens onze vakantie in Thailand hadden wij op het eiland Koh Samet een nogal luidruchtig ‘huisdier’. Deze gekko maakte de hele nacht nogal luide paringsgeluiden waardoor je soms rechtop in je bed zat. Maar ook wel heel erg grappig om te horen hoe zo’n – relatief klein – beestje zulke harde geluiden kan voortbrengen! Ik heb geprobeerd het geluid op deze pagina te integreren maar dat lukte me niet. Je vindt de geluidsfile op deze Wikipedia pagina!

gekko

 

vuurwerkfestival

Doen

Ieder jaar een must-see, en vanavond is helaas alweer de laatste avond: het vuurwerkfestival op het strand van Scheveningen. De mooiste vuurwerken gaan de lucht in terwijl jij op een kleedje op het strand (of terrasje) geniet van een lekkere hapje en drankje. Vanavond is de finaleavond, met om 21.45 uur het vuurwerk van Portugal en om 22.30 uur het vuurwerk van Spanje.

Brabantia voorraadbussen

Kopen

Een hele mooie maar vooral ook slimme voorraadbus waarmee je voedselverspilling tegengaat en en passant ook nog eens een goede daad verricht? Het kan allemaal met de nieuwe Brabantia voorraadbus (1,3 liter) met maatbeker als sluiting. Met de duidelijke markering op de maatbeker kun je precies de juiste portie rijst of pasta afmeten. Geen restjes meer dus! Bovendien steun je met de aankoop van iedere voorraadbus The Hunger Project, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger wereldwijd.

gerookte biet Spingaren

Proeven

In juni mocht Dieneke tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten al genieten van de charcuterie en groente specialiteiten van Spingaren. Bijzondere gerechtjes, zoals gerookte biet met pistache kruim. Dit nog piepjonge bedrijfje van vijf gepassioneerde mensen legt zich vooral toe op het maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis.

Vanaf september 2017 kan iedereen hiervan genieten want dan openen zij hun eigen charcuterierestaurant! In een historisch grachtenpand in hartje Amsterdam. Het ultieme proeflokaal waar je – onder genot van een speciaalbier of wijntje – kunt genieten van de Spingaren charcuterieplank.

Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Heks

Lezen

Op 22 augustus komt dan eindelijk het nieuwe boek van Camilla Lackberg uit: Heks. Weer een exemplaar uit de zogenaamde Fjällbacka serie met Patrick Hedström en Erica Falck in de hoofdrollen. Ik verslind de boeken van Camilla, ze zijn zo spannend en goed geschreven. Kun je ook niet wachten? Bestel ‘m dan vast hier!

Dit artikel bevat affiliated links en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*