Home » Uit de moestuin – een eindsprint naar de opening van De Keulse Hei
Uit de moestuin

Uit de moestuin – een eindsprint naar de opening van De Keulse Hei

Door gastblogger Ellen Rebel – Het was nog even knallen naar het openingsweekend. Op vrijdag 24 september de officiële opening door de wethouder Ilona Jense van Pijnacker-Nootdorp en op zaterdag  25 september de Open Dag. De laatste week ben ik behalve de organisatie van de catering ook nog druk bezig geweest om de moestuin op orde te krijgen.

Uit de moestuin

Ik was wel blij dat ik hier tijd in gestoken had want Ilona vroeg op een gegeven moment: “ Zou ik de moestuin ook mogen zien?”. Toch fijn dat ik er nog wat uurtjes ingestopt heb.

Happyglass

Alles tiptop in orde

De weergoden waren ons goed gezind want beide dagen scheen de zon. We hadden een bar ingericht met daarop de fantastische glazen van Happy Glass. Het zijn hele sjieke glazen in diverse uitvoeringen. Van diverse gasten kregen we de vraag waar ze vandaan waren. Kunststof drinkgerei met zo’n kristalheldere look en feel? Geproduceerd in Nederland, ook een voordeel omdat duurzaamheid hoog in mijn vaandel staat.

In de vergaderruimte had ik bij de koffie zelfgemaakte kruidkoek en fudge met bounty. Ik wil toch het super eenvoudige recept met jullie delen, het is bizar eenvoudig! Het is van Laura’s bakery.

Op de vergadertafel stonden ook vegan en duurzame Wilhelminapepermuntjes, die er natuurlijk ook staan voor de gasten die komen vergaderen. Een razend populaire verfrissing die al 128 jaar bestaat en tegenwoordig in volledig afbreekbaar papier geleverd wordt.

Uit de moestuin

De hapjes had ik zelf bedacht en bij de uitvoering hebben de kinderen heel veel geholpen. Veel van eigen makelij, zoals oa de eitjes van onze kippen en op de sandwiches zat pesto van peterselie, wat verrassend lekker is.

Biologisch groentepakket

En wie won het biologische groentepakket

Tijdens de open dag kon je je energie kwijt op het springkussen maar je kon ook een gokje wagen. Ik heb een bizar grote pompoen staan en met raden van het juiste gewicht kon je een biologisch groentepakket winnen. Onder toeziend oog van de laatste gasten hebben we hem op de weegschaal gelegd en met 5,7 kg won Puck Sanders dit pakket omdat zij exact dit gewicht geraden had.

Uit de moestuin - sodastream

Afval opruimen uit de Amsterdamse grachten

Vorige week mocht ik in verband met afwezigheid van Anne-Marie  haar vervangen op een blogboot geïnitieerd door Marguerita van Marstyle. Ook deze dag was het schitterend weer. Met een boot gingen we tijdens de World Cleanup Day afval opvissen uit de Amsterdamse grachten. De boot was beschikbaar gesteld door Starboard Amsterdam, een luxe boot die uitgerust was met heerlijke hapjes en drankjes. Een heerlijke mocktail werd voor ons neus bereid met een Sodastream. Met een paar simpele handelingen maak je een verfrissende cocktail maar dan alcoholvrij.

Gardena

Weer ruimte in mijn hoofd

De voorbereidingen voor afgelopen weekend hebben gezorgd dat ik een goed gevulde bovenkamer had. Wel fijn dat hier nu weer wat ruimte vrij komt. Tussen de buien door ga ik de tuin nog in met mijn nieuwe Gardena multihark.  Dit 3-in-1 gereedschap kan worden gebruikt voor harken, scheppen en zeven, ideaal. Deze zal met de herfststormen goed van pas komen. In de kas heb ik al zoveel mogelijk opgeruimd voor de winter. Er staat alleen nog wat basilicum en pepers in potten. Verder moet ik tijd gaan vrijmaken om de moestuin winterklaar te gaan maken. Ik hoef mij voorlopig niet te vervelen!

Voor deze blogpost zijn artikelen toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 Comments

 1. Frits van Velzen

  Ook wij mochten erbij zijn
  Wat kunnen jullie trots zijn op dit mooie resultaat zeg
  Gefeliciteerd
  En die bounty fudge ga ik zeker maken

  Tot snel
  Frits en Miranda

 2. Jeannette Dijkstra

  Was allemaal tip top voor elkaar!! Veel succes en dat er maar veel boekingen mogen volgen!

 3. Pingback: World Cleanup Day – 21 september 2021 – unicornexperience.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*