Home » Wandel jezelf fit met de Jawbone Up 3!
Jawbone up 3

Wandel jezelf fit met de Jawbone Up 3!

Als iemand mij ruim een jaar geleden had gezegd dat ik dit artikel zou schrijven had ik diegene vierkant uitgelachen. Ik was a-sportief en aan wandelen deed ik niet. Jawel, van mijn werk naar de tram. En van mijn huis naar de (super)markt. Maar sinds mijn operatie én de aanschaf van de Jawbone Up 3, een zogenaamde activitytracker, ben ik om. Ik hartje wandelen!

jawbone up 3

Bewegen moet!

Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik in maart 2016 een gastric bypass gehad. Een maagverkleining om mij te helpen af te vallen. Door minder te eten, maar ook door meer te bewegen, ben in inmiddels al ruim 55 kilo kwijt! Dat heb ik bereikt door ondermeer twee keer per week te fitnessen en iedere dag te wandelen.

Negatieve vicieuze cirkel

Mensen met veel overgewicht gaan bewegen vaak vermijden. Omdat het moeilijk is, en zwaar. En door steeds minder te bewegen wordt je ook steeds dikker…een negatieve vicieuze cirkel dus. Het doel was dan ook deze cirkel te doorbreken. Ik begon voorzichtig aan met één keer in de week fitness, onder begeleiding. Dat breidde ik uit naar twee keer in de week én ik besloot erbij iedere dag te gaan wandelen.

Jawbone up 3 scherm

Activity tracker Jawbone Up 3

Wandelen is een vrij eenvoudige manier van bewegen. Het kan overal en altijd en je hebt er niet veel voor nodig. Goede schoenen zijn handig, maar niet persé een must. Wat wel heel handig is een activitytracker. Die houdt bij hoeveel je beweegt. Ik kocht een Jawbone Up 2 (later kocht ik de 3, die ook een ingebouwde hartslagmeter heeft). In deze activitytracker stel je in hoeveel passen je per dag wilt lopen. Ik begon bescheiden, met 6000 passen per dag. Je kunt overigens ook je slaap en calorieverbruik registeren met deze tracker.

Jawbone up 3 scherm

10.000 passen per dag

Door 10.000 passen per dag te lopen, wandel je zo’n 7 kilometer. Op een gewone werkdag (ik doe kantoorwerk) kom ik niet verder dan zo’n 3000-4000 passen. Om aan de 10.000 te komen moet ik dus bewust extra gaan bewegen. Dat kan door tijdens het werk wat vaker op te staan, trappen te nemen en in de pauze te gaan wandelen. Maar ook voor en na het werk probeer ik meer te lopen door bijvoorbeeld een aantal haltes eerder uit te stappen. En na het avondeten nog een blokje om te gaan.

Jawbone up 3 scherm

Compenseren

Zo’n activitytracker daagt je echt uit om extra te bewegen en je doel te halen. En dat lukt me gerust niet iedere dag. Als het regent blijf ik lekker tot de eindhalte in de tram zitten hoor! Maar op mijn vrije dagen vind ik het echt fijn om extra lange wandelingen in te plannen en zo een mindere dag te compenseren. De activitytracker houdt ook je weekgemiddelde bij dus op die manier kun je toch je doel behalen (gemiddeld 10.000 passen per dag). Eigenlijk alles wat ik vroeger op de fiets deed doe ik nu lopend.

Creatieve geest

Door te wandelen en je blik te verruimen geef je het creatieve deel van je geest de kans optimaal te werken. Ik krijg dan ook de beste ideeën tijdens mijn wandelingen. Maar ook probeer ik mij bewust te zijn van wat ik zie, hoor, ruik en voel. Een soort mindful wandelen dus. Daarom wandel ik ook het liefst alleen.

Heb jij weleens een activity tracker gebruikt? En hoe beviel dat?

NB: de Jawbone wordt inmiddels niet meer gemaakt. Een goed alternatief is de fitbit!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Ja, ik ben ook wel bezig om meer te wandelen. Met een kantoorbaan kom ik anders echt heel veel stappen te kort. Jij bent alvast goed bezig!

  2. Supergoed bezig joh! Echt knap dat je zoveel bent afgevallen. Ik heb zelf een stappenteller op mijn telefoon. Best lastig om de 10.000 stappen te halen, lukt ook zeker niet iedere dag!

  3. Ik heb een fitbit! Ik had ook een jawbone, maar die ging meteen kapot. Ik vind die 10.000 stappen trouwens echt peanuts, maar 12.500 bleek wel weer een stuk lastiger?

  4. Ik blijf het zo knap van je vinden en wow wat ben je veel afgevallen! Je ziet het zo goed, je straalt ook zo op de foto’s die ik van je zie! Dit lijkt me dus een handig apparaatje, ik heb weleens zo’n stappenteller gehad maar dat werkte niet voor mij, ook de tracking op mijn telefoon niet, ik ga hier ’s naar kijken 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*